Információk, érdekességek

Az asztma kockázatát növelõ gének

2008. április 13.

A chicagói kutatók az úgynevezett CH3L1 génre összpontosítottak.

Amerikai kutatók egy elszigetelt farmerközösséget tanulmányozva egy új, az asztmához kapcsolódó gént azonosítottak: a felfedezés egyaránt alkalmazható majd a betegség diagnosztizálásában és gyógyításában.


Mire képes az agyunk?

2008. április 11.

Mire képes az agyunk?Az orvostudomány elmúlt három évtizedét forradalmasította az informatika. Az immunológia, a genetika és az agykutatás számára olyan új távlatok nyíltak meg, amelyek korábban elképzelhetetlenek lettek volna.

 

Az agykutatás számos olyan új módszerrel gazdagodott, amelyek eredményei már a mindennapi vizsgálati és kezelési módszerek közé emelkedtek. Az egyik ilyen vívmány a központi idegrendszer mágneses ingerlése.


Nullásgép és szemöldökcsipesz

2008. április 09.

A kor elõrehaladtával a férfiak számára egyre fontosabb téma – a hajuk. A 35 és 40 év közötti férfiak baráti beszélgetéseinek témáit vizsgálva meglepõ eredményre juthatunk. A kocsik például alig szerepelnek a témák között. Szó esik persze fociról, pénzrõl, nõkrõl, szexrõl, de a dobogós téma a haj és hajápolás.

Gyûjtenek a szentesi mentõhelikopter-bázisra

2008. április 05.

Jász-Nagykun-Szolnok megye és Szolnok város is támogatja a szentesi mentõhelikopter-bázis létrehozását.

 


Hússal küzdjünk az izomért?

2008. április 03.

Az idõsödõ hölgyeknek nagyobb mennyiségû fehérjét kellene fogyasztani, hogy izmaikat megõrizzék öreg napjaikra.

A Washingtoni Orvostudományi Egyetem és a Nottinghami Egyetem kutatói jutottak erre a felfedezésre, miután megfigyelték, hogy a 65 év feletti nõk, koruk elõrehaladtával nehezebben építik újra a természetesen elveszített izomzatot.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...402403404...451