Információk, érdekességek

Vigyázzunk házi kedvenceinkre is a kánikulában!

2024. június 21.

Képforrás: Canva Pro adatbázis.Nyáron nem csak nekünk van melegünk, hanem a háziállatainknak is. Mi tudunk izzadni, és ettől nem hevül fel a testünk, de kedvenceink nem izzadnak, ezért rájuk sokkal nagyobb veszélyt jelent a meleg.  

Ami nagyon fontos, hogy sokkal több ivóvizet tegyünk le nekik, mint általában szoktunk, és legyen a lakásban szellős hely, ahova a kutyus, cicus le tud feküdni. Ilyenkor jobban szeretnek a vackuk helyett a kőre, padlóra feküdni, ezért ha ott szőnyeg van lerakva, akkor azt rakjuk el onnan. Ha mi is otthon vagyunk, akkor időközönként egy nedves ronggyal töröljük át a testüket.

Kisebb állatkáknál, mint amilyenek például a hörcsögök, rakjunk be egy medencét, és figyeljünk oda, hogy nekik se fogyjon el az ivóvizük. Papagájnál is oldjuk meg, hogy meg tudjon fürödni, ha nincs kalitkára rakható fürdő, akkor egy kisebb tál is megfelel erre a célra. lyenkor nekik is több ételt adjunk, ahogy mi is gyakrabban éhezünk meg, úgy ők is többet esznek.

Kutyáknál séta közben ne a napon sétáljunk, vigyünk magunkkal vizet, ha hosszabb sétákra visszük! Erre is van már boltban kapható itató, de egy flakon víz, és egy tál is tökéletesen megfelel erre.

Ha van lehetőségünk rá, akkor vigyük el szabad vízre, de ott is figyeljünk rá, hogy ne legyen sokat a napon.

forrás: Harmonet.hu