Információk, érdekességek

Rosszkedvűek vagyunk és fáradékonyak? Nem kell azonnal ördögűzőt hívni

2022. április 14.

Képforrás: Canva Pro adatbázis.Ha folyamatosan fáradtnak érezzük magunkat, esetleg rosszkedvűek vagyunk, és még a munka sem megy úgy, nem kell azonnal a legrosszabbra gondolni. Sőt mielőtt bármiféle átokra, szellemjárásra, rossz erőkre, vagy épp komoly betegségekre asszociálnánk, mindenképp vizsgáljunk meg pár tényezőt. Íme, pár lehetséges és viccesen egyszerű ok, ami a háttérben állhat.  

Nem megfelelő pihenés és világítás a házunkban

Ha frissen költöztünk új házba, akkor lehet igazán értelme a spontán fáradékonyságnak és feszültségnek. Ilyenkor szokták rendre azt hinni sokan, hogy biztos szellemjárta vagy negatív energiás házat vettek. A leggyakoribb problémára pedig nem is gondolnak. A különféle világítás, a színek és még a bútorok elrendezése is lehet olyan hatással ránk, ami szinte kicsinálja a lelki világunkat. Nem a feng-shuiról van szó, hanem egy sokkal egyszerűbb lakberendezési tényről.
A túl erős világítás a hálóban például kihat az alvásunkra, amitől eleve rosszul alszunk és fáradtan kelünk. Ez azért történhet meg, mert a túl erős világítás lefekvés előtt aktivitásra serkenti az agyunkat pihenés helyett. Vagy ha a fürdőszoba lámpa fénye hideg és tompa, akkor könnyen érezhetjük nyomasztónak, ridegnek és félelmetesnek a helyiséget. A színek is hasonló hatással vannak ránk.

A sok fehér szín, tompa világítással és szürkével keverve szintén képes olyan hatást kicsalni belőlünk, mint ha „valami nem lenne rendben”. Figyeljünk tehát ezekre oda, és mielőtt valami paranormálisat sejtenénk, inkább nézzük át a ház fizikai jellemzőit ilyen téren is.

Vitaminhiány, hormonprobléma

Az előbbi hiánya generálhatja az utóbbit. Akárhogy is van, a vitamin- és ásványianyag-hiány igen komoly mellékhatásokat tud okozni. Például a B-vitamin hiánya egyenesen pszichés, idegrendszeri problémákhoz vezethet, míg a magnézium- és a vashiány egész napra fáradttá, stresszessé tehet minket. Napestig lehetne sorolni a vitaminhiány által kialakuló különféle furcsa tüneteket. A hormonháztartás problémái esetén is hasonló történik. A rosszkedv, a fáradékonyság pedig alapvetően olyan negatív döntésekbe sodorhat
 
Képforrás: Canva Pro adatbázis.
forrás: Harmonet.hu