Információk, érdekességek

Hét jel az arcon, avagy mit nézz meg az első randevún?

2021. október 06.

Összeillünk? Nem illünk össze? Mit mond erről a keleti vizuális arcdiagnosztika? Hűséges családapa, vagy félrelépős svihák? Békés anyatípus, vagy csalfa bestia? Jól ki fogunk-e jönni egymással? Bízhatok-e benne?  

Ezt a kérdést sokszor felteszik nekem az arcdiagnosztika kapcsán. Vajon vannak-e jelei a hűségnek, megbízhatóságnak, az összeillésnek, és ha igen, melyek azok?

Igen, vannak jelek! A keleti vizuális arcdiagnosztikában vannak jelek, amelyek bizonyos hajlamokat mutathatnak, ez persze nem jelenti azt, hogy az illető enged is a kísértésnek… és természetesen lehet szeretni és elfogadni az illetőt az alábbi jegyek ellenére, sőt éppenhogy ezekkel együtt! Pont olyannak, amilyen: ismerve, megértve és szeretve azért, mert pont olyan, amilyen. Ez az elfogadás és szeretet legmagasabb foka.

A keleti vizuális arcdiagnosztika a betegséghajlamok felismerése mellett megfigyelte a jellembeli hajlamok és az arcvonások összefüggését is. Ez nem a Lombroso-elmélet, nem a frenológia – ezeket a kezdeti európai kísérleteket tudomány mára megcáfolta – hanem a keletiek (kínaiak és japánok) évezredes megfigyelésein alapuló tudás.

Ha két ember összeillik, ezt lehet szó szerint érteni! Próbáld ki, hogy szemből nézve (lefényképezve) összeilleszted kettőtök portréját. Ha a fő vonalak összeillenek, az azt jelenti, hogy arcotok arányai hasonlóak. Ez harmonikus együttműködést jelez. A nagy eltérések viszont azt mutatják, hogy lesznek félreértésekből fakadó nehézségek. Az ellentétek vonzzák egymást – de a hasonlóságok tartják együtt! Érdemes megnézni boldogan élő párok arcát ezzel a szemmel! Nem arról van szó, hogy idővel elkezdenek egymásra hasonlítani, hanem már eleve hasonlítottak.

A szimmetrikus arc jó jel. Azt jelzi, hogy az illető idegrendszere kiegyensúlyozottan működik, az illető nem fog hol így, hol úgy dönteni, ezzel őrületbe kergetve partnerét. Nézd csak meg néhány, párkapcsolati szempontból kiegyensúlyozatlan híresség arcát, és látni fogod a feltűnő aszimmetriákat. (Diana hercegnő, vagy Harrison Ford jó példa lehet: főleg az orrukat nézd.)

A magasan felívelő szemöldök a keleti vizuális arcdiagnosztikában kalandkereső, az izgalmakat, sőt akár veszélyt kedvelő embert jelzi. Az ilyennek unalmas lehet egy problémamentes párkapcsolat. Ha két ilyen, érzelmileg fűtött ember kerül össze, nem lesz unalmas az életük, az biztos! (Jack Nicholson szemöldökét érdemes megnézni!)

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


A lefelé álló külső szemzug olyan embert mutat, aki hajlamos a dolgokat a valóságosnál sötétebben, kritikusabban látni. Egy született optimistát, pozitívan gondolkodót ezzel ki lehet kergetni a világból – és ez természetesen kölcsönös! Ha a két ember ennyire máshogy látja a világot, akkor a kapcsolatuk akár problémás is lehet.
 

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


Ha az orr és a felsőajak közti távolság kicsi, az a keleti vizuális arcdiagnosztika megfigyelése szerint érzékeny, sőt hiú személyiséget jelez, aki mindent önmagára értelmez, magára vesz. Sértődékeny, túlérzékeny, sőt háklis is lehet. Ez nem könnyíti meg a kapcsolatot. (Érdemes megnézni Csernus Imre arcát.) A magyar kifejezés: „fent hordja az orrát” erre utal. Nem az orrát hordja fent gőgösen, hanem ez a  - latinul filtrumnak nevezett – rész rövid.
 

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


A keskeny ajkak tulajdonosa nem éppen beszédes. Főleg férfiakra jellemző vonás ez, a (széles ajkú) nő pedig nem érti, hogy a párja miért hallgat, miért nem osztja meg, mi foglalkoztatja belül? Az ilyen típusú férfit a legbiztosabban a „most mire gondolsz, drágám?” kérdéssel lehet kihozni a sodrából.
 

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


A széles állkapocs és keskeny homlok tulajdonosa minden bizonnyal inkább gyakorlatias cselekvő típus, vagy sportember, mint filozófus, és fordítva. Minél szélsőségesebb a homlok-áll szélesség különbsége, annál inkább igaz ez. Egy kapcsolatban ez legtöbbször a szabadidő eltöltésekor szokott problémát okozni. Egyébként nagyon sok a határozott állkapcsú hölgy! Ha szeretnénk tudni, hogy a kapcsolatban ki viseli a nadrágot, csak nézzük meg az állkapcsok szélességét!
 

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


Mindenki a megértést keresi a kapcsolataiban. A szerelem, a szeretet az elválasztó falakat leomlasztó őserő, ami visszavezet a mindenki által mélységesen vágyott egységbe. A nagyon eltérő vonású emberek eltérően is „működnek” a világban – ha a szeretet megvan, ez izgalmassá és színessé teszi a kapcsolatot. De ehhez meg kell érteni, hogy a másik – az bizony egy másik, aki máshogy látja a világot. Ha képesek vagyunk a másik szemével is látni, az ő nézőpontjait és sajátos „működésmódját” megérteni, akkor fogunk tudni igazán együttműködni. A másik megértése, az ő szemével látás gazdagabbá teszi a saját világunkat is – önmagunk jobb megértéséről nem is beszélve.

Ez a néhány vonás csak kiragadott példa a gazdag tudásból, a sok száz jelből, amit a kínai vizuális arcdiagnosztika ismerete nyújtani tud. Bármilyen emberi kapcsolatban – legyen az családtag, üzleti partner, ügyfél, kolléga, szomszéd stb. – sokkal könnyebb szót érteni, ha tudjuk, hogy ő hogyan „működik”!

A Keleti vizuális arcdiagnosztika tanfolyam egyetlen nap alatt olyan mennyiségű, azonnal használható tudást ad, aminek birtokában kevesebb lesz a félreértés, több a megértés, ezáltal életünk sikeresebb és boldogabb lesz. Szó szerint tükröt ad saját tehetségeink, képességeink szempontjából is.

Arcdiagnosztika: a vonásokba írt emberismeret! Szeretnél olyan jó emberismerő lenni, hogy már-már léleklátónak gondoljanak? Szeretnél sikeresebb lenni a kapcsolataidban? Kövesd Halász Alexandrát - a cikk szerzőjét!

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
forrás: Harmonet.hu