Információk, érdekességek

Amivel kicsinálnak! A gyors méregtelenítés ígérete

2023. április 08.

Képforrás: Canva Pro adatbázis.Fogyókúrás gyorstalpaló: igen, ez létezik. Méregtelenítő gyorstalpaló. Pár nap alatt sok-sok kilót. Nem. Ez az, amivel átvernek, megmérgeznek és tönkretesznek... Méregtelenítés csak lassan történhet! Tiszta vizet a pohárba!  

A fogyókúrák

Fogyni lehet könnyedén, gyorsan. A legrövidebb fogyókúrák a vizet hajtják ki belőled, esetleg átmenetileg megtisztítanak egy alapos, sosem látott hashajtással, amely 1-2-3 kg-os testsúlycsökkentést eredményez.

A zsírszövet csak lassabban kezd leépülni rólunk, és nem megy, ha koplalunk, vagy megijesztjük szervezetünket. Ilyenkor ugyanis ösztönösen zsírtartalékokat képezünk.

A méregtelenítés

A méregtelenítés egy lassú folyamat. A belünkből való egyszeri, vagy néhány alkalommal való gyors kiürülés, különösen, ha az heveny hashajtás, akkor ez nem felel meg annak. Miért?

A méregtelenítés egy több szinten megtörténő dolog. A vízháztartás helyreállása kíséri, így sok folyadék fogyasztandó. Nem egy hétig, két hétig, hanem rendszeresen. Szervezetünk kb. 70%-a víz, ezért ezt a vizet, amire oly kényes a szervezet, s amit alig lehet belőle kivonni, ezt szépen lassan, hosszú hónapok alatt, le kell cserélnünk. Azután ott van a gyomorfal és a bél, amely perisztaltikus mozgást végez. Olyasmi, mint egy porszívó gégecső. Nem lehetséges gyors tisztítása és ürítése. A heveny hashajtás lehet az akár növényi út is, átkergeti a mérgeket és kiüríteni valót a bélkanyaron. Olyan lassú és rendszeres szilárd táplálékra is szükség van, ami lassan, komótosan haladva, kis repedésekből is kiszedi lerakódásokat. Ha megtisztultunk ezen a még elérhető szinten, akkor megkezdődik a sejtek tisztulása, sejtekben lévő folyadékok és kisebb részecskék, alkotóelemek. Ilyenkor áll át szervezünk PH-értéke lúgosabbra.

Ha elértük ezt a szintet, és képesek vagyunk tartani, akkor még csak 7 esztendő sem szükséges a test teljes lecserélődéséhez 4-5 év alatt végbemehet ez.

Maga a méregtelenítés azonban, persze, nem ilyen hosszú. De tudnunk kell, hogy heveny történések, a gyógyszeres megoldások, és az ún. egy hetes vagy pár napos, szuper-fogyókúrák nem biztosítanak valódi méregtelenítést! A méregtelenítés lépcsőfokai:

  1. Felszínes méregtelenítés – hashajtás, folyamat kezdete, táplálkozás beállítása – 1 hét, - 1 hó
  2. Rendszeres sport, vagy szaunázás, esetleg mindkettő 6-18 hó, majd folyamatos
  3. Vízháztartás (és só-víz háztartás) beállítása: 3 hó
  4. Bél fokozatos leürítése, sejtek cserélődése
  5. Finom szintű kiméregtelenítődés – életmód, melyben elhagyjuk mérgező, bomlasztó, rohasztó ételeket (pl. hús, hal, gomba, erjesztett sajtok, stb.)

Ha tehát valóban méregteleníteni szeretnénk, akkor ne egy rövid nekiindulásra készüljünk, hanem egy életmód szintű váltást gyakoroljuk, aminek azonban kedvező mellékhatásai a fogyás, a finom, puha bőr, a szép haj és körmök, a tisztább, élesedő látás, a migrénes panaszok elmúlása, a gyomor-bél bajok megszűnése. Szerinted megéri?

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
forrás: Harmonet.hu