Információk, érdekességek

Amikor a kilók nem akarnak lemenni

2024. július 17.

Európában máris rengeteg embernek okoznak gondot a kilók, és számuk egyre csak gyarapszik. Közülük sokan próbálják ki egymás után a különböző divatfogyókúrákat. Éheznek, lemondanak mindenféle hasznos tápanyagról, fitneszedzésekre járnak. Ha az elején meg is szabadulnak pár kilótól, sok esetben mégis rövid időn belül megakadnak.
 
Segítség a fogyókúrás nehézségeknélEz általában akkor fordul elő, amikor a szervezet hozzászokik az kritikusan alacsony kalóriabevitelhez. Ilyenkor a szervezet megelőző céllal csökkenti az anyagcsere alapszintjét, hogy könnyebben átvészelhesse az éhezés várható időszakait. Az alacsonyabb kalóriaigény miatt egyre nehezebbé válik a fogyás, egyre nehezebben szabadul a test az elraktározott kilóktól, és végül az akarat is kezd megtörni. Aki ekkor visszatér a régi étkezési szokásaihoz, gyorsan megtapasztalhatja az úgynevezett jojó effektust: a csökkent alapanyagcsere miatt a régebbi megszokott mennyiségű étel is a testsúly meredek emelkedését okozza. Így válik a fogyókúra hízókúrává.
 
Amikor farkasétvágy jelentkezikVannak, akiket a tökéletes testsúly elérésében a féktelen farkaséhség rohamai akadályozzák. A rohamok egyre erőteljesebben jelentkeznek akkor, ha a fogyókúrás menüből hiányoznak különböző tápelemek. Ha bizonyos élelmiszereket teljesen tiltás alá esnek, akkor az irántuk érzett farkasétvágy még nagyobb erővel csap le.  Fontos szakemberrel konzultálni ilyen esetekben, hiszen a nem megfelelően összeállított fogyókúrás étrend akár hiánytünetek megjelenéséhez is vezethet.

Küzdelem az éhség ellen
 
A természet segítséget nyújthat ahhoz, hogy az étvágy ne kerekedjen akaraterő fölé. Az ázsiai madar bokor gyökerének kérgéből kivont aktív hatóanyag, ami a Cefamadar® homeopátiás gyógyszerben is megtalálható (további információk a  www.homeopatiasfogyas.hu oldalon) jelentősen csökkenti az étvágyat. Ezt tárta fel egy Németországban 870 túlsúlyos résztvevővel elvégzett nyílt, prospektív többcentrumos gyógyszervizsgálat. A tesztcsoport tagjai 8 hét leforgása alatt túlsúlyuknak átlagosan harminc százalékától szabadultak meg. A résztvevők általánosságban az étvágyuk egyértelmű csökkenését tapasztalták, és mivel hamarabb jelentkezett a jóllakottság érzete, egyre jellemzőbb volt, hogy kisebb adagokat fogyasztottak.* A vizsgálat részletei itt megtalálhatók: http://www.crossconnect.hu/termek/cefamadar/reszletek/mechanizmus
 
 Kevesebb kalóriával is jóllakottanA vezető egészségügyi szakértők általában nem javasolják a kiegyensúlyozatlan, drasztikus diétákat, és helyettük csökkent kalóriatartalmú, kiegyensúlyozott étrendet javasolnak a hosszú távú testsúlycsökkenés érdekében.
 
Az alakunkra jótékony hatással bíró táplálkozás példája az új, hatékony Cefamagar® készítmény, ami egy különleges táplálkozási célú élelmiszer, és a gyógyszertárakban kapható. Ezt a diétás italport alacsony zsírtartalmú tejjel kell elkészíteni és jóllakottság érzését kelti. Egy adag mindössze 262 kalóriát tartalmaz, ugyanakkor minden alapvető tápanyag megtalálható benne (további információk a www.sportosfogyas.hu oldalon). Igény szerint napi egy-két étkezés helyettesíthető vele, így a súlycsökkenést fel lehet gyorsítani. Ezen kívül az esetenként előforduló lakomákat is kiegyensúlyozhatjuk a segítségével.
 
Emellett ügyelni kell megfelelő mennyiségű folyadékbevitelre (kb. 2 l alacsony energiatartalmú ital vagy víz fogyasztása ajánlott) és arra, hogy a napi étrendből ne hiányozzon a zöldség és a gyümölcs sem!
 
A sikeres fogyókúrát támogatja a két hatékony készítmény kombinációjaA két hatékony fogyókúrás készítmény közös használatát támogatja a Jó Formában Program részeként működő Cefameter online szolgáltatás. ( www.joformabanprogram.hu ) A Cefameter a  fogyási folyamatot hivatott támogatni pontos adatbázisával, amely nemcsak a bevitt tápanyag kalóriamennyiségét mutatja meg, hanem segít meghatározni és betartani a fogyáshoz szükséges napi kalóriabevitelt is.
 
Figyelmezetés:
Cefamagar® – Testtömeg csökkentést elősegítő különleges táplálkozási célú élelmiszer vitaminokkal, ásványi anyagokkal, nyomelemekkel és L-karnitinnel.
A Cefamagar® fogyasztása nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot. A Cefamadar tabletta x 100 homeopátiás gyógyszerkészítmény. (Hatóanyag: Calotropis gigantea.)
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

forrás: Bébik, kicsik és nagyok