Információk, érdekességek

A rejtélyes Hold – Avagy milyen hatása van a Holdnak? (2. rész)

2022. november 06.

Fotó: gettyimages.com

A Hold misztikus hatásának tanulmányozása ősidók óta a figyelem központjában van. Vitathatatlan a Hold befolyása a tengerek ár-apály mozgásának ciklusára, és végső soron a teljes Földi létre. Az asztrológiai képletben a Hold  jegy- és házhelyzete ad információt a lelkünk minőségéről.

A magazin előző számában bemutattuk a Hold egyes ciklusainak jellemzőit, hatásait. Megismerhettük, hogy a születési képletünkben milyen fontos szerepe van annak, hogy a Hold milyen jegyben járt a világra jöttünk pillanatában. Most folytatjuk a további állatövi jegyek bemutatását.

Milyen  jellemzőik vannak az egyes Hold jegyeknek?

MÉRLEG Hold

Tárgyilagos, diplomatikus, udvarias, együttműködő. Mindenáron harmóniára törekszik, mindenkinek meg akar felelni, lehet döntésképtelen. Feladata az akaraterő fejlesztése, feltétel nélküli szeretet kifejlesztése, felelősségvállalás. Nőként szép, harmonikus megjelenésű. Anyaként gyengéd, megértő, de lehet következetlen is. Biztonságban akkor érzi magát, ha harmónia van körülötte és a kapcsolataiban. 

SKORPIÓ Hold

Belelát mások lelkébe, lehet fanatikus és bosszúálló is. Nehezen tudja elengedni az Őt ért sérelmeket. Feladata a múltbeli sérelmek, érzelmek elengedése, a megbocsátás. Szereti, ha birtokolhatja kapcsolatait és ellenőrizheti környezetét. Nőként titokzatos, feleségként ragaszkodó, szenvedélyes, féltékeny. Anyaként gyermekével lehet hideg, vagy lelkileg nagyon is ráhangolódhat.

NYILAS Hold

Lelkes, szókimondó, szabad lélek. Erős igazságérzete van, örökké a tudást kutatja. Optimista, de nem mindig kitartó. Hosszú pórázon kell tartani, nem tűri a féltékenységet. Tehetsége van a tanításhoz, mások lelkesítéséhez. Meg kell tanulnia udvariasan viselkedni, diplomatikusan kommunikálni. Nőként jó szerető, feleségként probléma esetén könnyen elválhat, vagy férjhez sem megy. Anyaként nem következetes, engedékeny. Nyugalmat adhat számára, ha nincs rajta felelősség, változó környezetet igényel.

BAK Hold

Szorgalmas, felelősségteljes, hűséges, de az érzelmeket nehezen tudja kifejezni. Pesszimista, vágyik az elismerésre, külső hatástól várja az önbizalmat. Feladata megtanulni saját magát szeretni, mert csak akkor fogják őt is viszontszeretni. Békéjét a külvilág átláthatósága adja meg. Nőként határozott, általában nem szereti a társát simogatni. Anyaként szigorú, feleségként uralja a kapcsolatot, hűséges.

VÍZÖNTŐ Hold

Eredeti, különc, szabad lélek. Élére kell állnia valami olyan tevékenységnek, ami a közösséget szolgálja. Képes tárgyilagosan szemlélni az érzelmeket, érezheti magát elszigeteltnek. Jellemezheti belső feszültség is. Feladata az emberiség fejlődését segíteni, megtalálni az intimitást a kapcsolatokban, az emberiséget szolgálni. Feleségként önálló, lehet külföldi férje is. Anyának közvetlen, önállóságra nevelő, független anyaként is világra hozza gyerekét.

HALAK Hold

Átérzi az emberek fájdalmát, gondolatait, érzelmeit. Gondoskodó és hiszékeny. Fontos számára, hogy másoknak szüksége legyen rá. Hajlamos mártírrá válni. Oda kell figyelnie határaira, ne akarjon mindenkivel egybeolvadni. Jót tehet, ha időnként elzárkózik a külvilágtól, hogy letisztuljanak az érzelmei. Feleségként áldozatént viselkedik. Anyaként nem tud nemet mondani, túlgondoskodással elveheti a gyerekei önállóságát. Jó érzéke lehet a művészetekhez, spiritualitáshoz.

Ha ismerjük, hogy milyen jegyben járt a Hold az adott személy születésekor, akkor kiválóan megérthetjük a jellemét, lelki rezdüléseit.  Mivel a Hold 2-3 naponta vált csak jegyet, így ha nem is  ismerjük a pontos születési órát és percet, akkor is jó esélyünk van a Hold jegyét megtudni. Nagy segítség lehet ez együttélés esetén, akár szülő-gyermek kapcsolatban, de házastársaknál is. Könnyebben ráhangolódhatunk a másikra, megérthetjük a reakcióit, vagy segítség lehet konfliktuskezelés esetén is. 

Az érzékenyebbeknek érdemes Hold naptárat is beszerezniük, hogy napi szinten követhessék a Hold járását. Célszerű a Hold ciklusának és jegyhelyzetének megfelelően kialakítani és időzíteni a tevékenységeinket. Követve a természet ritmusát, sokkal hatékonyabb és kiegyensúlyozottabb emberré válhatunk.

Dr. Nagy Etelka
karma asztrológus/mikrobiológus Ph. D.

forrás: Patika Magazin