Információk, érdekességek

A láthatatlan energiák

2023. május 13.

Képforrás: Canva Pro adatbázis.Életünket át- és átszövik a különféle rezgések és energiák. Az ősi ezoterikus "minden rezgés" elméletét ma meglepő módon a kvantumfizika igazolja. Az anyag és az energia nemhogy megmarad, de egymásba átalakítható és át is alakul. Számos ősi kultúra filozófiájának alapja a világot mozgató eredendő őserő, vagy kozmikus, egyetemes energia....

Ezt az ősi energiát kínaiak csí-nek (chí vagy qi írásmódja is létezik), a japánok ki-nek (ez a szó bújik meg az aikido vagy a reiki szóban), az indiaiak pránának, a szufik barakának neveztek. A csí a világ lélegzete, a mindent mozgásba lendítő és éltető energia.

A feng shui szavak jelentése: szél és víz. Miért nem mondjuk "tűz és víz" vagy "föld és ég"? Nos, a szél és a víz képviseli leginkább a csí eredendő természetét, az áramlást, a folytonos és megállíthatatlan mozgásban levést. Ha egy helyen szabadon áramlik a csí, ott a levegő is friss, üde érzetet kelt, még egy bezárt ablakú szobában is, míg egy túlzsúfolt vagy aránytalanul berendezett szoba lehet frissen szellőztetve, az oda belépőknek mégis "fülledt" érzésük támad.

A feng shui lényege és célja a csí harmóniába hozása.

A csít nem lehet látni, nem lehet mérni (bár "bioenergia" változatára már léteznek mérőeszközök, például az Egely-kerék), érezni viszont annál inkább lehet. Merjünk bízni az ösztöneinkben! Egy harmóniában levő helyen az emberek is megnyugszanak és jól érzik magukat, míg egy diszharmonikus helyen akaratlanul is "stresszes" állapotba kerülnek. Ennek okait évtizedek óta kutatják és a megfigyelések határozottan egybeesnek az ősi feng shui-elvekkel. A láthatatlan, de érezhető energiák sorába tartoznak a földsugárzások és az ember által gerjesztett elektromágneses erőterek is, amelyekkel külön fogok foglalkozni.

forrás: Harmonet.hu