Információk, érdekességek

Hogyan ne bolondulj meg otthon, ha egyedül élsz?

2021. március 21.

Kép: Daria Shevtsova / PexelsAz introvertáltak most helyzeti előnyben vannak, de ők a kisebbség. Ha úgy érzed, bele fogsz hülyülni az egyedüllétbe, akkor ez neked szól: egy tucat tipp arra vonatkozóan, hogyan tudod hasznosra fordítani a kényszerű otthonmaradást.  

1. Szakadj le a Facebookról néha. Még ha úgy is érzed, ez lépett elő a mindennemű társadalmi érintkezések fő felületévé, az az igazság, hogy túl sok a felesleges infó, input, indulat. Hát még az álhír! 

2. Rakj rendet a számítógépeden, telefonodon! Itt a tökéletes alkalom arra, hogy elrendezd az utazós albumokat. Ha most úgysem mehetsz...

3. Írj bakancslistát azokról a helyekről, ahova szeretnél elmenni, ha újra lesz rá lehetőség. Kinézheted előre a fő látnivalókat, programokat, és komplett útiterveket is összeállíthatsz.

4. Kezdj el online új nyelvet tanulni, vagy fejleszd meglévő nyelvtudásodat! Ez nem könnyű feladat, kitartás is bőven kell hozzá, de gondolj arra, hogy milyen menő lesz jövőre portugálul becsekkolni a lisszaboni szállásra. (Vagy akármit is írtál az előző pontban szereplő bakancslistára.) Barátokkal együtt remek szórakozás, ha kikötitek, hogy minden este X ideig csak valamilyen idegen nyelven telefonáltok, cseteltek.

5. Gondold át, miben tudnál másoknak (online) segítségére lenni, és vállalj be pár feladatot!

6. Találj ki új recepteket! Fogadjunk, hogy betáraztál már egy csomó alapanyagot. Kísérletezz! Ha valami bejön, írd le a receptet, fotózd le a kaját, oszd meg másokkal is.

7. Mi az az otthon végezhető kreatív tevékenység, amit mindig ki akartál próbálni, csak sose jutott rá idő? Makramé, mandalafestés, origami? Tessék belevágni.

8. Selejtezz! Az a ruha, cipő, ami már évek óta nem volt rajtad, ezután se fog kelleni. Akkor meg minek foglalja a helyet a szekrényben? Nekieshetsz a lejárt szavatosságú kozmetikumok kiválogatásának is.

9. A tavaszi nagytakarítás se hülyeség, akármilyen nagymamásan hangzik is. Ha már hülyét kapsz a bolti tisztítószerek szagától, próbálj ki egy természetes megoldást: a citromot! 

10. Rendezd át a lakást. Már az is üdítő változást hozhat, ha kicserélsz pár képet a falon.

11. Mikor is merültél el utoljára úgy igazán egy jó könyvben?

12. Mozogj! Találhatsz hozzá a YouTube-on bőséggel szimpatikus, házi edzésről szóló csatornákat.

+1: Meditálj, élvezd a csöndet, és: aludj! Sokat! Egész eddig a pörgésről szólt az életünk. Nem valószínű, hogy máshogy lesz a koronavírus után, inkább mindenki kétszer annyira fog hajtani, hogy behozzuk a gazdasági kiesést. Használd ki a mostani időszakot!

forrás: Harmonet.hu