Információk, érdekességek

„Szelíd” módszerekkel a törékeny csontok ellen – 2. rész

2024. július 10.

Fotó: 123rf.com

A kor előrehaladtával a csontok fokozatosan elvesztik sűrűségüket, így csökken a csonttömeg. Emiatt a csontozat egyre törékenyebbé válik, ami számos, súlyos következményekkel járó baleset, elesés eredője lehet. Ahhoz, hogy megelőzzük a csontritkulást, és megőrizzük csontjaink egészségét, többek közt igénybe vehetjük az allopátia, az alternatív orvoslás, a homeopátia, a fitoterápia eszközeit. Emellett természetesen ügyeljünk a megfelelő étrend kialakítására, és ne hanyagoljuk el a rendszeres testmozgást.

Egyes növények segítik a kalcium felszívódását

• A mezei zsurló, mely gazdag szilíciumban és szerves ásványi anyagokban, csonterősítő, tonizáló erényekkel rendelkezik, segíti a kalcium felszívódását és csontokba beépülését.

Öntsünk egy kávéskanálnyi zsurlót forró vízzel teli teáscsészébe. Hagyjuk állni 10 percig, majd szűrjük le, és igyunk belőle háromszor naponta. Kapszula formájában is alkalmazható.

• A bambuszkivonat serkenti a kollagén termelődését. A kollagén a rugalmas porcok egyik legfontosabb alkotóeleme, és segíti a porcsejtek folyamatos megújulását.

• A csalán remineralizáló hatású (ami ásványi visszaépülést jelent). Forraljunk fel 1 l vizet, öntsünk bele 60 g szárított csalánlevelet. Hagyjuk állni 10 percig, utána szűrjük le. Igyunk belőle egy vagy két csészével naponta. Kapható kapszulában is.

• Egy tengeri algafajta, a lithothamnium jelentős részét kalcium képezi, továbbá bővelkedik vasban, magnéziumban, nyomelemekben, ezért főzete rendkívül hasznos a csontok egészsége szempontjából. Szerepet játszik még a szervezet sav-bázis egyensúlya helyreállításában.  Ajánlott olyan kúrát tartani, melynek során váltogatjuk a zsurló, a bambusz és a lithothamnium főzeteit. 21 napon keresztül fogyasszunk zsurlóteát, aztán tartsunk szünetet 7 napig, majd folytassuk bambuszteával ismét 21 napig. 7 napos szünet után pedig igyunk naponta a lithothamniumfőzetet. (Az utóbbi kapszula és tabletta formájában szintén kapható.)

forrás: Patika Magazin