Információk, érdekességek

5 ezós pasi típus, akit szeretünk és akiken nevetünk

2021. július 16.

Kép: pexels.comImádjuk az ezoterikus pasikat, a maguk bogaraival együtt. Most görbe tükröt tartunk szerető kezünkben és nem rajtuk, velük nevetünk.  

Ezek a pasi típusok összességében véve nagyon helyesek, szeretnivalók és dicséretes, hogy felvállalják a spirituális ösvényt. Karikatúrájuk szeretetből fakadó. Persze mindig akad, aki - még az elején - túltolja egy kicsit az ezotéria egó-bringáját.

Az is roppant jellemző, hogy hogyan, és mely életterületen. Fiúk - szeretünk titeket és veletek nevetünk! Íme az ezóvilág férfinépének karikatúrája. (Hölgyek, a cikk végén lehet folytatni.)

Jógamániás 

Hajnalban kell, aszkétikus jellem. Ezt elvárja tőled is, még akkor is, ha végre egyszer kialudnád magad. Napüdvözlet, néhány tökéletesen kitartott ászana, majd gyakran lemegy futkos egy keveset. Ilyenkor szüksége van a belső magányra, tehát már nem kell vele tartanod, elég, ha előállítod a magvakból és egyéb madéreledelekből álló reggelijét. A kávét felejtsd el. Most. A tea az jöhet. A kajálást se vicceli el, böjtöket tart, döntően vega (Néha keveredik a jógabuzi a vérvegával) A gyerekvállalásról sokszor aszkétikusan gondonkodik, nem akar gyereket. Az is jellemző lehet, hogy bár testileg elvben bírná, de a fura kajálástól valójában nem lesz egy szexbajnok. Lehet, hogy olyan irányzatot követ, ahol a szex eleve nem ajánlott, csak gyereknemzés céljából. Ha te magad nem vagy ilyen bigott valláskövető, akkor futás ezerrel! Szerencse, hogy a jógás pasik a jógás csajok körében ismerkednek. Meglepően nagy az ázsiójuk itt és pillanatok alatt válik belőlük a nagy női figyelem hatására mestertudatos is. Gyakran elfojtások, szeretethiány van a háttérben. (A prototípus harcművész körökben is előfordul, ugyanezzel a szellemiséggel átitatva.)

Mélymagyar

Ahogy ő tekint, nem tekint úgy senki! Szúrós szeme a pusztát szántja, tarsolylemezét magyar kéz verte turul-domborművesre, gatyáját Székelyföldön szövette valami élelmes válalkozó valami nagyon távoli, keleti országban. Persze ez rendben van, mert ő vallja: "mindenki a rokonom" és aki elég messze van és eléggé lovas nemzetnek néz ki, az rokon. Aki nem rokon, ellenség. Kell olyan is, különben kivel mérkőzzék meg az igazi férfiember? Mert hát aki magyar, az mi lenne más? Princípiuma Nap minőségű, szárnyal, mint a gondolat, na meg a dobja szava. Neki asszonya van, nem csaja, nője, barátnője! Ez mindenképp több, hiszen ő szent magját a mag népének méhébe akarja hinteni. Legalább távolról, képen, de szereti a lovakat, még akkor is, ha fél tőlük. Hagyományt őriz, nyilaz, kenyeret süt és jurtalakásról álmodik a tizediken a panelban is. Általában kedves, hazaszerető fajta, kiáll magáért és gyakorta jó a kézügyessége. Ha hasonló a világképed, akkor ideális társ. Azonban vedd észre, ha kizsákmányoló, gyűlölködő, kireksztő, fennsőbbségtudatos személyiség. Akkor menekülj! 

Vérvega 

Valójában nem csak vega lehet, hanem akár ellentettje, is a paleós profi. A lényeg az ebben a pasi típusban, hogy a táplálkozásra van teljesen fixálva. Mindent a kajálással akar megoldani, még az önismeret helyett is a testét táplálja. Úgy gondolja, ha a test oké, a lélek majd hozzá rendeződik. A látszat szerint vannak önismereti törekvései, de amint mélyre kéne menni, elkanyarodik és enni kezd. Fél, hogy kiderül;ő maga nem tökéletes, hogy frusztráltan kompenzál a kajálással, sőt a környezetében élőket is fullra frusztrálja vele. Ha másokat nem nyomaszt étkezési szokásaival, nem várja el, hogy frissen szedett, hullott gyümölcsből nyersen készíts minden hajnalban valamit neki, akkor békésen elvan a játékával és nem zavar vele senkit. A baj akkor jön, ha ezeket a táplálkozási túlkapásokat előírja a családnak is, akik azonban csak a béke kedvéért mennek vele. Ideig-óráig. A végén, ha már szakad a cérna, számon kéri, hogy ő mennyire jót akart, mennyire sokat tett, és a család mennyire nem hálálta meg neki ezt a sok jót. Missziósan térít kaja ügyben, ha nem eszik húst, akkor is mindenkit felfal, aki ellentmond neki,

igazi kannibál! 

Képforrás: Pixabay.com

Vallásfüggő 

Akkor, ha még a tartós kapcsolat, a család kialakítása előtt lesz belőle egy vallás, vagy szekta rendes tagja, semmi gond nincs, hiszen a társaságban tud magának hasonló gondolkodású nőt találni, így elvben a hibázás valószínűsége kisebb - bár a fanatizmus bármilyen téren tud nehézségeket szülni. A baj akkor jön, ha három gyerek, egy sokmilliós bankkölcsön és mondjuk egy jó pozíció kellős közepén nő ki a lelkében a hit fája, és borít mindent, mert rájön, hogy Jézus szeret, vagy hogy Allah harcra hív, esetleg rákölti a teljes kajapénzt egy Dianetika tanfolyamra, vagy odaadja a katolikus karitásznak a család vidéki házát. Az a fontos, hogy nem magával a vallással van baj ilyenkor, hanem azzal a vehemenciával és fantaizmussal, amibe bele tudja vetni magát emberünk a hitéletbe. Ha a család nem halad vele az útján, akkor komoly megpróbáltatást jelenthet, ha egy hitrenszert az egyik családtag rá akar tolni a többire. 


Mestertudatos 

Akkor következik be, amikor rájön, hogy a nőktől zsúfolt, aránytalan ivararányú ezoterikus közösségekben akkora ázsiója van egy pasinak, hogy - mondjon is bármekkora baromságokat - egyszerűen azért kezdik el követni, mert mondott valamit. Ha képes ehhez egy kis jelmezt is hozzátenni, mondjuk elkezd valamilyen jellemző cuccban járni, a nyakába olvasót tenni, kész is van a kis próféta. A mindentudóság jellemzi, bármilyen kérdésre van válasza, de viszonylag ritkán van kérdése. Onnan ismered fel, hogy kéretlenül osztja az észt, és az ő híveit igyekszik jobbnak, szebbnek, tökéletesebbnek beállítani, mint a többieket. Ez remek egótrip neki is, meg a körének is. Ha valaki esetleg gondolkodásra vetemedik, kérdezni mer, akkor pillantok alatt fekete seggű lesz a társaság szemében. Tipikusan nincs férfi a köreiben, vagy csak egy-egy ártatlan fűzabáló ifjoncot enged be, aki nem veszélyes a hárem-tudatra, amiből az erejét nyeri. A mestertudatos férfi párja is izgalmas poszt. Vagy egy halódó virágszál valahol a periférián, vagy pedig csajok vannak sorszámmal.Végül egyszerűen a lyuksógornők körévé alakul a tanítványi kör. Ilyenkor kiderül, hogy az egész nem is szólt ennél többről, csak a köntöse volt szebb. 

A sor folytatható - és ha tudod, ha volt már tapasztalatod ilyen pasival, akkor mesélj :) - ezeknek a típusoknak a női változata is ismert - igyekszünk nemsokára az ezós csajokat is megmutatni. 

forrás: Harmonet.hu