Információk, érdekességek

Influenza-világjárvány: mégsem lesz sok haláleset?

2009. február 09.

Nem a spanyolnátha okozta a legtöbb halált az 1918-as járványban.

 

 

Baktériumfertõzés, nem pedig maga az influenzavírus ölhette meg az 1918-as világjárvány áldozatainak többségét. A megállapítás azt jelenti, hogy eltúlzottak lehetnek a várható influenzakövetkezményekre vonatkozó jóslatok - közölték csütörtökön amerikai kutatók.


A gyerekkori D-vitaminhiány növelheti a szklerózis multiplex kockázatát

2009. február 07.

Az olcsó és biztonságos étrendkiegészítõnek jelentõs egészségügyi elõnyei vannak.

 

 

Egy bizonyos genetikai változat fiatalkori D-vitaminhiánnyal párosulva növelheti az érintetteknél annak kockázatát, hogy a késõbbiekben egy autoimmun betegség, szklerózis multiplex alakul ki náluk - közölték oxfordi kutatók.


A házastársak érkockázati tényezõi hasonlóak

2009. február 03.

A házastársak szív- és érrendszeri rizikófaktorai hasonlóan alakulnak - mutatta ki egy olasz vizsgálat.

 

 

A kutatók 71 nemzetközi vizsgálat adatait összesítették, eredményeiket az American Journal of Epidemiology szakfolyóirat januári száma közölte. Az ellentétek vonzzák egymást, de évek-évtizedek során a szív- és érbetegségek kockázati tényezõi szempontjából a férj és a feleség mind hasonlóbbá válik.


A daganatos betegek fele ma már meggyógyul

2009. február 02.

A nem túl rózsás képet mutató statisztikák ellenére a rák nem a halálos betegség szinonímája.

 

 

A páciensek fele ma már meggyógyul - hangsúlyozta Kásler Miklós, az Országos Onkológiai Intézet fõigazgatója a Kor Kontroll Társaság és az intézet által a VIII. kerületi Kesztyûgyár Közösségi Házban csütörtökön rendezett, szûrõvizsgálatokkal és szakmai elõadássorozattal egybekötött nyílt napon.


Új csataterek az asztmakezelésben

2009. január 29.

Visszaszorulóban az asztma-monoterápiák, a regulációnak gyõztesei és vesztesei egyaránt vannak.

 

 

Két nagy gyógyszergyártó, a brit GlaxoSithKline és az angol-svéd AstraZeneca az év vége elõtt néhány nappal kedvezõ híreket kapott: az amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerhatoság (US Food and Drug Administration) illetékes bizottsága úgy döntött, hogy minden beteg-korosztály számára rendelhetõk komplex asztmagyógyszereik.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...204205206...239