Információk, érdekességek

5 kérdés 5 válasz a laktózérzékenységről

2011. szeptember 28.

Mi az a laktózérzékenység, kialakulhat egyik napról a másikra, honnan tudhatom, hogy ebben szenvedek és hogyan lehet kezelni ezt a betegséget? Csak néhány kérdés amire a válasz csak egy kattintásra van!


2030-ra a kiégés-szindróma lehet a leghalálosabb betegség!

2011. szeptember 27.

Ha kiégésről van szó, a szakemberek már népbetegségről beszélnek. Az ENSZ Egészségügyi Világszervezetének (WHO) egyik legfrissebb felmérése szerint a kiégés (burnout) 2030-ra első helyen fog állni a leghalálosabb betegségek között, megelőzve a szívinfarktust és az AIDS-t is.

A Mercer HR tanácsadó cég felmérése, melyben fél év alatt 17 különböző országból közel 30 ezer amerikai munkavállalót kérdeztek meg, megmutatta, hogy szemben a 2005-ös 23%-kal, jelenleg az amerikai dolgozók 32%-a új munkahelyet keres a jelenlegi helyett. További 21%-uk nem biztos felmondásában, azonban gondolatban már rég elhagyta munkahelyét. A távozás aránya a fiatalabbak körében nagyobb arányú, a 25-34 év közötti alkalmazottak körében 40%, míg a 24 évesek és annál fiatalabbak körében 44%.


Fejtetvesség iskolákban, óvodákban

2011. szeptember 26.

fejtetűA fejtetű nincs tekintettel korra, nemre, beosztásra: bárki fertőződhet, piszkos és tiszta hajban egyaránt előfordulhat az élősködő. Megkapni nem szégyen, de eltitkolni, nem kezelni, továbbadni és ezzel a közösséget veszélyeztetni felelőtlenség!

A fejtetvesség évről-évre visszatérő jelenség a gyermekközösségekben, elsősorban az általános iskolákban és az óvodákban. Bár a fejtetű jelen ismereteink szerint nem terjeszt fertőző betegséget, vérszívó élősködőként jelenléte rendkívül kellemetlen és a vakaródzás következtében kialakuló sebek felülfertőződhetnek. A fejlett higiénés körülmények ellenére előfordulási aránya évek óta változatlan, bizonyítva, hogy a fejtetvesség nem elsősorban a szociális körülmények függvénye. Fennmaradásában szerepet játszik a felismerés, a személyes tapasztalat hiánya és a betegség eltitkolása.


A lisztérzékenység figyelmeztető tünetei - ismerd fel időben!

2011. szeptember 23.

A lisztérzékenység hosszú időn át lappanghat, kései felismerése azonban súlyos felszívódási zavarhoz és tápanyaghiányhoz vezethet.


Mit kell tudni a menopauza tüneteinek gyógyszereiről?

2011. szeptember 21.

menopausaA nők változókori panaszait számos névvel illetik. A klimaxszal járó kellemetlen tünetek, így a hőhullámok, izzadások, alvászavarok, hangulati ingadozások és intimtünetek kezelésére többféle megoldás létezik. Az elmúlt évek gyakorlatával szemben ma már nem számít elsődleges és egyetlen lehetőségnek a hormonpótlás.

Változókorban a női szervezet ösztrogéntermelése szabálytalanná válik, illetve megszűnik. A menstruáció abbamaradását megelőző években kisebbnagyobb intenzitással már jelentkezhetnek a változókori panaszok, melyek a havivérzés abbamaradását követően gyakoribbakká és kifejezettebbekké válhatnak.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...177178179...239