Információk, érdekességek

Érelmeszesedés a stressztől?

2011. november 14.

Az erős munkahelyi nyomásból eredő stressz 46 százalékkal növelheti az érelmeszesedés folyamatának előrehaladását azokban az emberekben, akik különösen érzékenyen reagálnak a stresszre.

Ismert, hogy a dohányzás, a mozgásszegény életmód, a túlsúly, a cukorbetegség mind növelik az érelmeszesedés, ezáltal a szívinfarktus, agyi infarktus és az érelmeszesedés rizikóját, de mára az is bizonyítottá vált, hogy a stressz is kockázatnövelő faktor. Az összefüggésekről dr. Kósa Éva, az Oxygen Medical angiológusa beszélt.


Három lehetőség a prosztatrák felismerésére

2011. november 13.

prosztataAz urológus számára három lehetőség áll rendelkezésre a prosztata kóros elváltozásának hatékony felismerésére.

A prosztatarák, a tüdőrák után a második leggyakrabban előforduló rosszindulatú daganat. A betegek száma az egész világon – így hazánkban is évről évre nő. Világviszonylatban a felmérések szerint hárompercenként egy ember esik a prosztatarák áldozatául. Hazánkban évente 3500–4000 új beteget regisztrálnak. A szűrés mintegy 20%-kal csökkentheti a halálesetek számát. Menjen el a szűrésre, hogy ön a 20% között szerepeljen!


A szem 3 gyakori betegsége

2011. november 06.

szemA szem betegségeinek korai felismerése javítja a gyógyulás esélyeit. Épp ezért több figyelmet kellene fordítani az árulkodó jelekre.

A szemészeti vizsgálat is szerves részét kellene hogy képezze az egészségtudatos életmódnak, de sajnos ez közel sincs így.


Pajzsmirigybetegségek csontritkulást okoznak

2011. november 03.

A csontritkulás a fiatalokat is veszélyeztetheti. A csontok a helytelen életmód, vagy bizonyos betegségek következtében törékennyé válhatnak. Mire ügyeljünk és hogyan előzhetjük meg a csontok idő előtti leépülését?


5 életmódtanács a magas vérnyomás kezelésére

2011. október 29.

Kapszulák vagy tabletták rendszeres szedése helyett sokan választanak természetes gyógymódokat és igyekeznek úgy élni, hogy ne legyenek betegek. Neves amerikai kardiológusok összefoglalták azokat az életmódszempontokat, amelyek figyelembevételével a leggyakoribb szív-és érrendszeri betegség, a magas vérnyomás jórészt megelőzhető és kezelhető.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...174175176...239