Információk, érdekességek

Az endometriózisról — Női szövetek tévúton

2012. március 11.

endometriózisAz endometriózis becslések szerint a nők akár 20%-át is érintő rejtélyes betegség. Leginkább a termékeny korosztálynál jelentkezik, hónapról hónapra komoly fájdalommal jár és kezelés nélkül súlyos szövődménye a meddőség.


Magas vérnyomás - mérésről, szövődményekről, gyógyszerekről

2012. február 25.

érfalInkább felkaron mérős vérnyomásmérőt ajánlanak a magas vérnyomással küzdőknek. Fontos a gyógyszeres kezelés mellett az életmódtanácsok betartása, és leghatékonyabban a személyre szóló kezelés tudja kezelni a hipertóniát.


Légszennyezettség: Európában Magyarországon a legrosszabb

2012. február 23.

LégszennyezettségA hazai levegő szennyezettsége is hozzájárulhat ahhoz, hogy Magyarországon másfél-kétszer többen halnak meg kardiopulmonális megbetegedésekben és tüdőrákban, mint az egyébként hasonló történelmi-gazdasági adottságokkal bíró Szlovákiában vagy Csehországban –hívta fel a figyelmet Dr. Losonczy György, a Semmelweis Egyetem Pulmonológiai Klinika igazgatója.


Fáj a fogam - átvághatnak?

2012. február 17.

Az ápolt megjelenés elengedhetetlen része az ép, egészséges fogsor. Semmi sem tesz még vonzóbbá, mint egy ragyogó, hófehér mosoly. De minden ember más, és nemcsak a testfelépítésünk, hajunk, bőrünk tér el, fogazatunk is különböző. Nagyon kevés ember születik tökéletes fogsorral és idővel a legfehérebb, legszebb fogak is veszítenek ragyogásukból, egészségükből. Ám egy kis odafigyeléssel, törődéssel biztosíthatjuk fogaink védelmét.


Bevált gyógymódok frontérzékenységre

2012. február 16.

A frontok jönnek, mennek mostanában és egyre többen vannak azok, akiket az időjárás változása testileg, lelkileg megvisel. Néhány életmódbeli változtatással sokat javíthatunk a helyzeten.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...169170171...239