Információk, érdekességek

Gyulladásos bőrbetegségekről röviden

2006. május 15.

A bőr a test legnagyobb szerve. Elválaszt minket a külvilágtól és véd az onnan érkező káros hatásoktól (hideg, meleg, napfény, maró hatású vegyszerek, mérgek, kórokozók stb.). 


Elválaszt, de össze is köt minket a külvilággal; épsége, hibátlan működése biztosítja, hogy testünk harmóniában éljen az őt körülvevő világgal.


Nem szép, de nem is fertőz

2006. május 13.

A psoriasis aránylag gyakori bőrbetegség. Sokan azt hiszik, hogy a pikkelysömör - orvosi szaknyelven: psoriasis - fertőz.

 

Ez nem igaz!

 

Az alábbiakban tájékoztatjuk Önt arról, hogy mi okozhatja és hogyan kezelheti ezt a makacs bőrbántalmat.


Az életmód és az étkezés szerepe a rák kialakulásában

2006. május 09.

A daganatos betegségek kialakulása többek között életmódbeli tényezők függvénye is: a rossz táplálkozási szokások megváltoztatásával jelentősen csökkenthetjük a betegségek kialakulásának esélyét.

 

Az életminőség javulása jelentősen befolyásolta, befolyásolja jelenleg is táplálkozásunkat. A fizikai munka, a mozgás csökkenése mellett (személyautók elterjedése, a közlekedés fejlődése, munkánkat segítő gépek) bizony a korábban igen magas kalóriabevitel sajnos napjainkban sem csökken, így a kényelmesebb körülmények folytán ezt nem követi a fölösleges kalória elégetése.


A prosztata és betegségei

2006. május 04.

A prosztata működését a nemi hormonok szabályozzák, a váladéka feltehetően a hímivarsejtek megtermékenyítő-képességét segíti elő. Idősödve, ahogyan hanyatlásnak indul a férfihormonok termelése, túlsúlyba jutnak az ellenkező hatású hormonok, és az esetek jelentős hányadában a mirigy megnagyobbodásához vezet.

A csontritkulás kezeléséről

2006. május 03.

A csontritkulás visszafordíthatatlan, de lassítható folyamat. Az elveszett csonttömeg nem, vagy csak nagyon korlátozott mértékben építhető vissza, tehát minden nap tennünk kell azért, hogy minél nagyobb csonttömeget érhessünk el, illetve hogy azt minél hosszabb ideig megőrizzük. A legfontosabb, hogy ügyeljünk a megfelelő kalcium- és D-vitamin-bevitelre.
További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...156157158...162