Információk, érdekességek

A porc tápanyaga

2006. március 07.

Ízületeinket minden egyes mozdulatnál használjuk, de erről addig nem is veszünk tudomást, amíg nem fájnak. A fájós ízületek napjainkban egyre több ember életét keserítik meg.

 

A fájdalom és hozzá kapcsolódóan a mozgáskészség fokozatos csökkenése jelentős mértékben befolyásolja a betegek életminőségét.


Kozmetikumok titkai

2006. március 05.

Mit rejtenek a csodákat ígérő tégelyek? Az összetevők titkait megfejtve lehetővé válik, hogy azt a terméket válassza, amire valóban szüksége van, s hogy bőre egészséges és fiatalos kinézetű maradjon.

 

Persze, nem árt, ha mindezek előtt tisztába kerül saját bőrtípusával is!


Idősebbek is elkezdhetik...

2006. március 02.

Az élet delén túl is természetes igénye az embernek, hogy "mozogjon egy kicsit". Nem is egyszerűen igény: szükséglet, hiszen a mozgás meghosszabbítja az életet. Mivel a modern élet kevés olyan elfoglaltságot ad, amelytől kellemesen el lehet fáradni, pótolnunk kell a lehetőségeket. Öregkorban azonban ez korántsem könnyű feladat. 

A méregtelenítő máj

2006. február 12.

Ha kinyújtott kézfejünket egymás mellett egy asztalra tesszük, körülbelüli képet kaphatunk májunk nagyságáról. Terebélyessége nagyjából egy szivaros dobozéhoz hasonlítható, súlya 1,5-2 kg. A szerv a test jobb oldalán, a bordaívek alatt, a felső gyomortájon található, egészséges állapotban nem tapintható.

A máj legfontosabb funkciói közé tartozik a vér méregtelenítése, a véralvadás biztosítása, az epefolyadék előkészítése és majd minden anyagcsere-folyamat irányítása - összesen kereken ezer feladat! Nehezen képzelhető el az a csodagyár, amely képes lenne ezt a penzumot teljesíteni: a máj egymillió lebenyből áll és minden egyes lebeny 350 000 májsejtből!


Gondold meg, hogy mit, és igyál!

2006. február 12.

A rohanó életstílus hajlamosít a krónikus folyadékhiányra. Gyakran észrevétlen borul fel az egyensúly, csak a kellemetlen tünetek jelzik a gondot. Pedig nem lehet ok panaszra: a szomjoltáshoz van miből választani. Sőt talán zavarbaejtően bőséges is a kínálat.

 

A folyadékbevitel egyszerû, túlnyomórészt egészséges és manapság divatos formája a különféle ásványvizek fogyasztása. Magyarország gyógy- és ásványvíz-nagyhatalom, széles a kínálat. Az ásvány- és a gyógyvizek között az oldott ásványi anyag mennyisége szerint lehet különbséget tenni. A gyógyvizeket - mint ahogyan a nevük is jelzi - gyógyszerként, kúraszerûen kell inni. A bennük dúsabban előforduló anyagok megváltoztatják a szervezet ásványianyag-összetételét, megszüntetik az esetleges hiányokat. Összetételük szerint befolyásolják a sejtek tevékenységét, rendezik a kóros anyagcserét, visszaállítják a szervezet felborult sav-bázis egyensúlyát, a lúgos kémhatásúak a fertőzésekkel szembeni ellenálló képességet fokozzák.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...149150151...152