Információk, érdekességek

Igyuk magunkat egészségesre!

2007. március 10.

Minden év elején meg kell küzdeni a szinte már menetrend szerinti köhögéssel, gége- és légcsõhuruttal, influenzával. Aki ezt el akarta kerülni, az idejében beoltatta magát, de akik errõl megfeledkeztek, azoknak néhány tanácsot szeretnénk adni.

 

Fogyasszunk minél több, vitaminban gazdag ételt, italt. A citromnak magas C-vitamin tartalma miatt jelentõs a baktériumölõ hatása. A csipkebogyóban a már említett C-vitamin mellett sok  az A- és a B-vitamin. A savanyú káposztát tálaljuk nyersen, savanyúságként.

 

A kakukkfû és a borsmenta fertõtlenítõ hatású, a kamilla gyulladáscsökkentõ, a méz pedig erõsíti az immunrendszert. Öblögetésre, gargalizálásra valamennyi egyaránt használható, megnyugtatja a gyulladt száj és a garat nyálkahártyáját, csillapítja a köhögést.


A kalcium és a D-vitamin csökkenti a csonttörés rizikóját

2007. március 10.

Egy új tanulmány szerint, akár rövid ideig tartó kalcium és D-vitamin pótlás csökkentheti az ízületek fokozott igénybevétele miatt kialakult úgynevezett stressz-törések (a csont túlzott igénybevétele miatt kialakuló törés) valószínûségét.

Nyugodtabb életre vágyik? Változtasson szokásain!

2007. március 06.

Felülkerekedhet naponta jelentkezõ aggodalmain, uralhatja stressz-helyzeteit, ha módosít egyes megrögzött szokásain. Hiszen bizonyos beidegzõdések gátolják a kiegyensúlyozott életvitelt és a jó idegállapot fenntartását, növelik viszont a szorongást, a nyugtalanságot. Az alábbiakban 10 olyan gyakori szokást emelünk ki, melyek sokunkra jellemzõk, és ádáz ellenségei a jó közérzetnek, a hétköznapok nyugalmának. Így, ha valamelyik illik önre, fogadja meg tanácsainkat, és változtasson rajta.

Recept az egészséges szívhez: tippek felnõtteknek és gyerekeknek

2007. február 27.

Mindennapi teendõink mellett néha szakítsunk pár percet arra, hogy megvizsgáljuk, milyen állapotban van a szívünk.


Dr. Gregg C. Fonarow, az UCLA munkatársa, a szív- és érrendszeri betegségek gyógyászatának és kutatásának professzora szerint az Egyesült Államokban továbbra is szívkoszorúér-betegség miatt következik be a legtöbb haláleset, mind a férfiak, mind a nõk körében. Ez annak ellenére így van, hogy az egészséges életmód segíthet megelõzni a betegséget - de legalább is egy jelentõsen jobb életminõség elérését.


A negatív szûrõvizsgálati eredmény sem mindig biztos

2007. február 26.

Az Oregon Egyetem kutatói kitaláltak egy olyan módszert, mellyel minden prosztatarák szûrésen megjelent esetében megmondható, hogy a kapott negatív eredmény ellenére kinek kell mégis egy második mintavételre jelentkeznie.


Eddig nem volt egy általánosan elfogadott és bevált módszerünk arra, hogy milyen idõközönként hívjuk vissza kontrollra azokat a férfiakat, akiknek a szûrõvizsgálat negatív eredményt hozott. Munkánk során sikerült egy olyan markert találnunk, melynek segítségével az urológus könnyen és gyorsan meg tudja határozni azt, hogy ki tartozik a magas rizikójú csoportba. - magyarázta Dr. Mark Garzotto, a kutatócsoport vezetõje.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...139140141...152