

Információk, érdekességek
Napfény, stressz, dohányfüst – arckrémek speciális esetekre
2012. május 31.
Mit tudhat és mi az, amit mindenképp tudnia kell egy nappali arckrémnek?
1. A nappali krémnek hidratálnia kell
Ez az elsődleges funkciója! A bőr felhám rétege vizet tartalmaz, mely állandóan párolog. A nappali krém szerepe, hogy segítse fenntartani ezt az állapotot a felhámon belül. Ha rugalmas és hidratált a bőr, könnyebben védekezik az oxidáció, a szennyezett levegő okozta ártalmak és az UV-sugárzás ellen.
Ahhoz, hogy teljes mértékben betöltse funkcióját, a nappali krémet mindig sminktől mentes, tiszta bőrre kell felvinni.
Fél kiló zöldség és gyümölcs minden nap!
2012. május 30.
Az egészség megőrzése kiemelten fontos mindenkinek. Használjuk ki a nyári piac adta lehetőségeket, ebben az időszakban könnyen előteremthetjük szervezetünknek a szükséges vitaminokat, ásványi anyagokat. Legyünk bátrak a választással, próbáljunk ki új zöldségeket, gyümölcsöket, a kiegyensúlyozott étrendbe illő új ételkészítési eljárásokat. Élvezzük a természet ajándékait!
A napi fél kilogrammnyi mennyiség első pillanatra soknak tűnhet, de ha minden étkezéskor eszünk zöldséget vagy gyümölcsöt, könnyen be tudjuk tartani a fenti ajánlást.
Cukor helyett: sztívia, agavészirup, xilit és társaik
2012. május 26.
Az emberek táplálkozásában mindig nagy szerepe volt az édes íznek. Kezdetben növényekből nyertek édesítőanyagokat, később a mézet használták édesítésre, majd az V-VII. század körül beindult a cukorgyártás és elterjedtté vált a cukor használata. Manapság a cukrot helyettesítő termékeket keressük, és azok közül is inkább a természetes eredetűeket.
Az étkezési cukor mellett cukorpótlók vagy cukorhelyettesítők jelentek meg a XX. században, ezeknek közel azonos az energiaértéke, de lassabban szívódnak fel, alacsonyabb a vércukorszint-emelő hatásuk. Egyik ilyen természetes édesítő a fruktóz, melyet gyümölcsökből állítanak elő, ezért gyümölcscukornak is nevezik. A másik cukorhelyettesítő-anyagot, a szorbitot erjesztéssel állítják elő gabonából.
Természetes eredetű édesítők új generációja: sztívia, agavészirup, xilit és társaik
2012. május 22.
Az egészséges táplálkozásra odafigyelők számára jó hír, hogy ma már egyre szélesebb körben hozzáférhetők a cukor egészségesebb alternatívái: a sztívia, a nyírfacukor és társaik.
Az emberek táplálkozásában mindig nagy szerepe volt az édes íznek. Kezdetben növényekből nyertek édesítőanyagokat, később a mézet használták édesítésre, majd az V-VII. század körül beindult a cukorgyártás és elterjedtté vált a cukor használata.
Fogszabályzás felnőtteknek - mit lehet elérni?
2012. május 21.
A munkában, magánéletben érvényesülésünket nagyban befolyásolja határozott fellépésünk, magabiztosságunk, amihez a szép, szabályos fogsor önbizalmat ad és egyben az igényesség jele is. A felnőttkori fogszabályozás vonzereje az általa nyerhető esztétikai eredményben rejlik, ám kevesen tudják, hogy a rendezetlen fogsor számos veszélyt is rejt magában. A fogszabályozó kezelés célja a fogazat és állcsontok esztétikai és funkcionális helyreállítása. Az esztétika nem csak fogesztétikát jelent, hanem arcesztétikát is, ugyanis a kezeléssel jelentősen megváltozik az ún. középarc, így a profil, a mosoly is egyaránt.
További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...120121122...168

