Információk, érdekességek

Fõ az egészség a Szigeten is

2009. augusztus 19.

A „Szigeten is fõ az egészség” címmel kerül az idei évben is megrendezésre a Civil Sziget rendezvényein belül az Egészségügyi Minisztérium által koordinált egészségfejlesztési programsorozat. A Minisztérium háttérintézményeinek (Országos Egészségfejlesztési Intézet, Országos Élelmezés- és Táplálkozástudományi Intézet, Országos Epidemiológiai Központ) munkatársai interaktív, kötetlen formában nyújtanak tájékoztatást a szigetre érkezõ látogatók részére többek között energiaegyensúly (táplálkozás-mozgás), dohányzás, drog, HIV/AIDS prevenció témákban. Az állandó programok mellett, lehetõség nyílik anonim, ingyenes HIV szûrõvizsgálatra, dohányzás függõségének mérésre, CO mérésre, BMI meghatározásra. A Sziget hangulatához alkalmazkodva egészség-totókba, kérdõívekbe, és játékos feladatokba rejtjük el a résztvevõk számára legtöbb hasznos információt.

Mit tud a cékláról, a lucernáról és a búzacsíráról?

2009. augusztus 02.

Azt mindenki tudja, hogy ezek a növények hasznosak, egészségesek és szervezetünk is szereti õket. De azt tudjuk, hogy miért?

 

 

A cékla (Beta vulgaris var. Rubra) (Chenopodiaceae)
A cékla a libatopfélék családjába tartozik. Serkenti a vérképzést, növeli az ellenállóképességet, támogatja a nyirokrendszer mûködését és normalizálja a vérnyomást. Vízhajtó és méregtelenítõ hatása közismert. A cékla színezõanyagai, pl. betain-glükozid a rákos sejtekben pótolja az aktivitást vesztett légzõ fermenteket azzal, hogy H atomokat köt meg, amivel 100%-ban javítja a sejtlégzést. Fokozza a szervezet ellenállóképességét.


Borban, húsban és zöldségben a hosszú élet titka

2009. július 12.

A titok nyitja az a fajta teljes étrend, életvitel, ami a görög szigetvilágban még ma is létezik.

 

 

Valamennyien szeretnénk egészségesen, sokáig élni. A médiában gyakorta föllebbennek szenzációs hírek különleges gyógyitalokról, vitaminokról és táplálékkiegészítõkrõl, amelyek az ígéret szerint megelõznek mindenféle betegséget és növelik az életkilátásokat.


A vörösbor még egészségesebb, mint hittük

2009. június 19.

Az orvosi szaksajtó már most izgatottan elemzi a kiszivárogtatott információkat.

 

 

A vörösbornak már eddig is több, kedvezõ egészségügyi hatást tulajdonítottunk, de egy összefoglaló tanulmány szerint az élvezeti hatása miatt ugyancsak szívesen fogyasztott szeszital a szív- és érbetegségek, a rosszindulatú daganatok vagy a cukorbaj megelõzésére egyaránt alkalmas.


Egészségbarátok és ellenségek

2009. május 28.

Ki gondolná, hogy az egészségesnek hitt, ám nátriumban gazdag ásványvízzel árthatunk magunknak?

 

 

Június elejétõl az éttermek, a hónap közepétõl pedig a mozik, a szállodák és az ásványvíz forgalmazók is pályázhatnak majd arra a védjegyre, amelyik az egészséges életmóddal kapcsolatos szakmai információk hiányában is a helyes választás felé terelhet. Ekkorra lesz elérhetõ az a kritérium rendszer, amelynek megfelelve egy-egy termék vagy szolgáltatás engedéllyel tüntetheti fel az Egészségbarát Program logóját – jelentették be a programindító tájékoztatón.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...118119120...152