Információk, érdekességek

Olyan szomorú a gyerek... - 2. rész

2007. december 12.

Szomorú a gyerekA szakemberek általában akkor beszélnek depresszióról, ha a következõ tünetek többsége egész nap, és több, mint két héten át tart: unottság, rossz vagy sûrûn változó kedélyállapot, fáradtság, végül közöny minden iránt, amit a gyermek azelõtt kedvelt. Különösen intõ jel, ha csemeténk nem leli örömét semmiben, hiszen a "normális" lelki válságot átélõ serdülõnek van kedve bizonyos tevékenységekhez. Mit tehet a kétségbeesett szülõ? Ehhet adunk néhány jó tanácsot cikkünk második részében.

Olyan szomorú a gyerek... - 1. rész

2007. december 10.

Szomorú a gyerek...Serdülõkorban nincs abban semmi meglepõ, ha a gyerek rosszkedvû vagy levertségi rohamai vannak... Amikor azonban a nyomott kedélyállapot állandósul, és ennek komoly következményei is vannak, a szülõnek reagálnia kell rá. De vajon milyen magatartást kell tanúsítania? Mikor vegyen igénybe külsõ segítséget? Ilyen kérdésekre keressük most a választ két részben - specialisták tapasztalatai alapján.

Készen áll az anyaságra?

2007. december 08.

Egyre több kismamát vesz észre maga körül, és gyakran rajtafelejti a tekintetét azokon, akik még tátott szájjal bámulnak a markológépre? Lássuk csak, jöhet-e már a gólya, vagy talán megéri még csitítani az ösztönöket, amíg igazán készen áll majd az anyaságra? Keresse az igazsághoz legközelebb álló választ!

Egyedül nem megy... - 2.rész

2007. november 28.

Egyedül nem megy... - 2.részFõ cél - a tartós kapcsolat


Az internetes párkeresés nagy elõnye, hogy lehetõvé teszi a könnyebb válogatást a megfelelõnek látszó partnerek között. És nem mellékesen azt is, hogy levelezés útján elõbb viszonylag mélyrehatóbban megismerjenek valakit, és csak azután szülessék meg a döntés, akarnak-e találkozni vele.


Ez pedig fontos a "szóló" anyukák/apukák számára, mert az egyik fõ nehézség, mellyel szembe kell nézniük, hogy idõ hiányában és a gyermekük miatt nem engedhetik meg maguknak a túl sok személyes próbálkozást és az azzal járó, esetleges kudarcot.


"Nem tanul a gyerek..." - 2. rész

2007. november 27.

Mi lehet az oka a nehezen beinduló tanulásnak?


Amikor a jó tanuló kamasznak romlik az eredménye, hirtelen lanyhul a tanulási kedve. Ez jelzésértékû, ezért a szülõnek idõt kell szakítania arra, hogy tisztázza a problémát. Arra is ügyelnie kell, hogy ezen igyekezetében ne tegye túl magasra a lécet a gyermek elõtt. Ha azt akarjuk, hogy gyermekünk idén osztályelsõ legyen, míg tavaly sereghajtó volt, az irreális elvárásnak felel meg - fejjel rohanunk a falnak. Sokkal jobban tesszük, ha elérhetõ célokat tûzünk ki csemeténk elé, ami javítja önértékelését. Például azt, hogy érjen el közepes eredményt, ne legyen messze az osztályátlagtól. Így elfogadjuk a gyermeket olyannak, amilyen, a lehetõségek szintjén õ is elégedettebbnek fog mutatkozni.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...264265266...280