Információk, érdekességek

Tevetej, az egészség újonnan felfedezett forrása

2006. június 12.

Már nem telik el egy hét sem úgy, hogy valahol a világon valaki fel ne fedezne egy új, jótékony hatású ételt. A legújabb őrület a tevetej.

 

Ne csodálkozzunk azon, hogy ha hamarosan a tehéntej mellé egy egyelőre még szokatlannak tűnő tejfajta, a tevetej is felkerül a boltok polcaira.


Laktató italok

2006. június 09.

Nincs kedved almát rágni, szőlőt szemezgetni vagy epret kanalazni? Készíts magadnak gyümölcsturmixokat!

 

Finomak, laktatóak, vitamindúsak és még csak nem is hizlalnak. Díszítsd őket lime-karikákkal, meggyel vagy ananászkockákkal!


A sör mértékkel - egészséges

2006. június 03.

Az antialkoholistáknál akár hat évvel is tovább él, aki mértékkel fogyaszt sört – az amerikai egészségügyi hivatal tanulmánya közli a sörisszáknak szóló jó hírt. A németek maguktól is ismerhetik a hosszú élet receptjét, hiszen náluk évente – a statisztika szerint a csecsemőtől az aggastyánig – 127 litert ereszt le a torkán egy polgár.

Stressz ellen: Mate tea

2006. június 02.

A Dél-Amerikai indiánok hosszú évtizedek óta gyógyszerként és frissítő italként is használják a magas ásványi anyag és vitamitamintartalmú mate teát.

 

A zöld teákhoz hasonló, de annál táplálóbb ital lassan, de egyre szélesebb körben kezd elterjedni a világon, így hazánkban is.


Gyógyító vörösbor

2006. június 02.

A franciáknál jóval ritkábban fordulnak elő szívbetegségek, mint más országokban. A titok nyitja a minden főétkezésnél az asztalra kerülő vörösborban rejlik.

 
A vörösborban egy különlegesen egészséges antioxidáns, a rezveratrol nevű anyag található. Ez a vegyület főleg a szőlő héjában és magjaiban található. (A fehér bornak jóval alacsonyabb ilyen tekintetben a hatóanyag-tartalma, mivel már a borkészítés elején eltávolítják a szőlő magját és héját.)


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...282283284...288