Információk, érdekességek

Az éjszakai nassolásért fogainkkal fizethetünk

2010. október 27.

Az éjszakai nassolásért a késõbbiekben a fogaink elvesztésével fizethetünk. Ezt állítják amerikai kutatók, akik vizsgálataikról az Eating Behaviors címû szaklap legújabb számában számolnak be.


Betegséget okozhat a fogyókúra

2010. október 13.

Nem mindig tesz jót a elhízottak egészségének, ha fogynak. – olvasható az International Journal of Obesity címû újság honlapján. A fogyás során szennyezõ anyagok kerülhetnek a vérbe.

Ijesztõ következményekkel jár a gyerekkori éhezés

2010. augusztus 22.

Paradox a világ: miközben az elhízás világméretû probléma, csaknem félmilliárd gyerek éhezik világszerte.


Szegénység következtében 2007-ben az amerikai háztartások 15, 2008-ban 18 százaléka nem jutott megfelelõ táplálékhoz. Az Archives of Pediatrics and Adolescent Medicine augusztusi számában idézett adatok az Egyesült Államokból származnak.


Hamburger koleszterincsökkentõvel?

2010. augusztus 18.

A brit tudósok javaslatáról a The Daily Telegraph online kiadása számolt be.

 

A gyorséttermekben engedélyezni kellene, hogy koleszterincsökkentõ gyógyszerrel együtt árulják a hamburgert és a sült krumplit, így a fogyasztók azonnal semlegesíthetnék is az ilyen ételek káros hatását. A hatóanyagról "McStatin" névre keresztelt reformburger olyan védelmet nyújthatna az egészségtelen ételek rabjainak, mint a vezetõknek a biztonsági öv vagy a cigarettázóknak a füstszûrõ - érvelnek az Imperial College London kutatói.


Vesekõvet növeszthetünk a jeges teától

2010. július 31.

A fõleg korosodó férfiakat fenyegetõ veszélyre amerikai urológusok hívták fel a figyelmet.

 

Bárkinek lehet veseköve, de vannak, akik hajlamosabbak rá, mint mások. Statisztikák szerint a 40 évesnél idõsebb férfiaknál négyszer gyakoribb a vesekõ, mint a nõknél. Utóbbiak veséjében fõleg a változó kor után alakulnak ki ezek az igen fájdalmas görcsrohamot okozó elváltozások.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...225226227...276