Információk, érdekességek

A rohanó életmód átka: megváltozott étkezési szokások

2011. augusztus 17.

Az utóbbi 30 évben lényegesen megváltozott az életmódunk s ez kihat az egészségünkre.

Az étkezési szokásaink manapság gyökeresen megváltoztak s ennek számtalan oka lehet. Az életszínvonal világszerte nőtt, s ezzel a jobb minőségű táplálékok fogyasztása is. Az étkezés sokak számára ma már az élvezet egyik fontos forrásává vált. Nem véletlenül fokozták a banán élvezetét csokoládé bevonattal. Rohamosan növekszik a cukrot és édesítőszereket tartalmazó üdítőitalok fogyasztása. A tévéreklámok jelentős részét az édességek teszik ki.


3 Szuper finom és egészséges nyári recept gyerekeknek

2011. augusztus 10.

receptEgy recept akkor jó, ha gyorsan elkészíthető, finom és a gyerekek is örülnek neki. 3 olyan receptet ajánlunk, amik mindemellett még egészségesek is!


Limonádéparádé

2011. július 30.

CitromokJéggel vagy anélkül, kerti partira vagy csak egy kis hűsítő szomjoltóként, a limonádé mindig nyerő!

Az alap limonádé: 1 liter vízhez másfél citromot és 2-3 evőkanál mézet szoktam használni. Így nem túl édes de édeskés ízű üdítő készíthető.

Mivel ízesíthetem még?
Kerülhetnek bele citrusfélék (narancs, lime), fűszernövények (menta, citromfű), uborka héjával(a zöld héjat levágom, alaposan megmosom), reszelt gyömbérrel, bodzavirággal (vagy bodzaszörppel), rózsavízzel, narancsvirágvízzel, hibiszkussszal vagyis csak a képzeletünk szabhat határt mert számtalan verzió létezhet!


A léböjt alapszabályai

2011. július 14.

A tavasz a megújulás évszaka és egyben a böjt időszaka is, amikor a testünket és lelkünket is megtisztítjuk az elmúlt év és a hosszú tél alatt felhalmozódott méreganyagoktól, és a természettel együtt mi is megújulunk.

A böjtnek számos olyan hatása van, amely kedvezően hat az egészségünkre. Hogy melyek ezek, azokat dr. Borbényi Erika, a Napsugár Életház orvosa és életmód tanácsadója mondja el.


A legnépszerűbb friss zöldség a paprika

2011. július 07.

A zöldség és a gyümölcs is a legkedveltebb élelmiszerek között szerepel a magyarok étrendjében. Majdnem minden magyar háztartás asztalára kerül friss zöldség, gyümölcs. A legtöbben paprikát, paradicsomot és banánt vesznek. Zöldséget nagyjából hetente, gyümölcsöt pedig másfél hetente vásárolunk.

A GfK Hungária hazánkban egyedülálló felmérést készített a friss zöldség-gyümölcs kategóriáról. Az Agrár Európa Kft.-vel közös, most megjelent tanulmányból kiderül, hogy költések tekintetében ez a második legnagyobb élelmiszer kategória, amelyért éves szinten 226 milliárd forintot fizetünk ki.
Összmennyiséget tekintve gyümölcsből almát és dinnyét, zöldségből burgonyát veszünk a legtöbbet. Élelmiszervásárláskor arra helyezzük a hangsúlyt, hogy egy termék megérje az árát. Többen vannak, akik előbb a termék árát nézik meg, mint azok, akik az eredetét.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...223224225...277