Információk, érdekességek

Rosszul jártak, változást várnak a patikák

2007. december 11.

Egy évvel ezelõtt lépett hatályba a gyógyszer-gazdaságossági törvény. Az elmúlt idõszak már alkalmas arra, hogy a meghirdetett célokat és a tapasztalható tendenciákat összevessük. Az egészségügyi tárca a parlamenti bizottság részére készített elemzése a történéseket kedvezõen értékeli, a folyamatok mélyebb összefüggései azonban sokkal árnyaltabb képet mutatnak. Írásunkban a patikapiac liberalizálására és a gazdasági folyamatokra összpontosítunk.

Egészségügyi fejlesztésekre 8,8 milliárd forint

2007. december 09.

Négy kiemelt egészségügyi beruházásról döntött tegnap a kormány. Az Új Magyarország fejlesztési terv során a következõ három évben 8,77 milliárd forintot fordítanak két fõvárosi kórházra, Közép-Magyarország régió mentésirányítására és az egységes egészségügyi humánerõforrás-nyilvántartás kialakítására.

Az MTA is az egészségügyi biztosítási rendszer átalakítása ellen

2007. december 08.

Átgondolatlannak tartja az egészségügyi biztosítási rendszer tervezett átalakítását a Magyar Tudományos Akadémia Orvosi Tudományok Osztálya.

Valóban a betegek kegyeiért harcolnak majd a pénztárak?

2007. december 06.

Erre leginkább úgy lehet válaszolni: is-is. Az új egészségbiztosítási rendszertõl a kormány valóban azt várja, hogy a pénztárak egymással versengjenek a betegekért, miközben az egészségügyi szolgáltatók arra lesznek késztetve, hogy a pénztárak kegyeit keressék, s minél jobb minõségben gyógyítsanak.


Nem kívánt mellékhatások

2007. december 03.

Az amerikai élelmiszer- és gyógyszeripari felügyelet (FDA) e heti ülésén vizsgálatot kezdeményezett a svájci Roche egyik sikertermékének számító nátha és influenza elleni gyógyszer, a Tamiflu ellen. A kapszulát a forgalomba hozása óta már több mint 21 millió esetben írták fel világszerte, ám a bevétele után többen rosszul lettek, fõleg tizenéves fiatalok és kisgyermekek.
További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...183184185...224