Információk, érdekességek

90 decibel projekt - Gyerekdarab jeltolmáccsal a Centrál Színházban

2011. november 13.

Magyarországon még soha nem mutattak be gyerekdarabot jeltolmácsolva siketnéma gyerekeknek - ez először a Centrál Színházban, november 13-án történik meg, A Hang-villa titka című darabban. Bödök Ilona és Nagy Adrienne jeltolmácsok nem csupán közvetítik a szöveget, hanem az előadás részeivé válva kiegészítik a színpadi történéseket.


Gyorsabban kaphatnak szervet a transzplantációra váró betegek

2011. november 08.

A szakmai szervezetek teljes körű egyeztetésével és a betegszervezetekkel történő egyetértésben Magyarország előzetes együttműködési megállapodást kötött az Eurotransplant International Foundation szervezettel.


270 millió afrikai nem jut megfelelő gyógyszerekhez

2011. november 04.

A nigériai gyógyszerhatóság vezetője szerint elsősorban a gyógyszerhamisítás az oka annak, hogy Afrikában 270 millió ember nem jut hozzá biztonságos és hatékony gyógyszerekhez.


Hamis sebészeti hálót használtak műtéteknél

2011. november 03.

Hamis sebészeti hálók terjesztése miatt indítottak eljárást két amerikai cég ellen. A periratok szerint akár 150 beteg műtétje során is alkalmazhatták a hamisítványokat.

2010 tavaszán jelentette be az Amerikai Gyógyszer- és Élelmiszerügyi Hatóság (FDA), hogy hamisított sebészeti hálók kerültek be az Egyesült Államok egészségügyi ellátási rendszerébe. Az ügyben a hamisítványokat terjesztő két vállalkozás, a Ram Medical és a Medline Industries ellen indítottak pert. A jogi procedúra érdekessége, hogy az ellátási lánc közbülső szereplőinek a felelősségre vonhatóságát is vizsgálják – írja a SecuringPharma.


A spanyolnátha legkorábbi áldozatait találták meg

2011. október 10.

Hatvannyolc, 1918-ban légúti fertőzésben elhunyt amerikai katona szövetmintáinak vizsgálata azt tanúsítja, hogy a spanyolnátha kórokozója, amely ötvenmillió emberi életet követelt, négy hónappal a világjárvány kitörése előtt már jelen volt az Egyesült Államokban.

Hatvannyolc, 1918-ban légúti fertőzésben elhunyt amerikai katona szövetmintáinak vizsgálata azt tanúsítja, hogy a spanyolnátha kórokozója, amely ötvenmillió emberi életet követelt, négy hónappal a világjárvány kitörése előtt már jelen volt az Egyesült Államokban. A kutatásról az amerikai Nemzeti Tudományos Akadémia folyóiratában, a PNAS-ban (Proceedings of the National Academy of Sciences) jelent meg tanulmány.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...151152153...223