Információk, érdekességek

Piros bogyók a bokorról

2007. november 04.

Az õsz, és a vele együtt járó felsõ légúti betegségek közeledtével ráfér a szervezet védekezõ rendszerére gy kis támogatás: a piros bogyós gyümölcsök zöme iváló természetes C-vitamin forrás, nem utolsó sorban pedig szinte valamennyi üdítõ csemege.

 

A feketeribizlirõl nem véletlenül mondják, hogy receptre kellene felírni: az érett gyümölcs antioxidáns hatású, szabadgyököket megkötõ anyagokat tartalmaz, rákmegelõzõ hatású. Tele van C-vitaminnal, a náthás betegnek igazi orvosság. A krónikus fájdalmakat is képes Vashiányos vérszegénység ellen kiváló.


Növényi gyógyerõ

2007. szeptember 17.

A természetességre törekvés divatjának rendkívül hasznos hozadéka, hogy a gyógynövények újra a figyelem – és a gyógyítás – középpontjába kerültek. Egyre kevesebben legyintenek rá a nagymama „vajákos módszereire”, sõt mi több, a kiskertekben, balkonládákban is mind gyakrabban kapnak helyet a különféle gyógynövények. Termesztésük, feldolgozásuk persze évszakhoz kötött: cikkünkben azokat mutatjuk be, amelyeknek õsszel érkezik el a szezonja.

Mire jó a zöld tea? 2.

2007. augusztus 08.

Korábbi kutatások igazolták bizonyos csoportok esetében, hogy a zöld tea rákmegelõzõ hatással rendelkezik. Azonban nem minden daganatos betegségben sikerült a zöld tea e jótékony szerepét igazolni.

Mire jó a zöld tea? 1.

2007. augusztus 08.

A nagy melegben hangsúlyos szerepet kap a megemelt folyadékmennyiség bevitelének szükségessége, melynek nagy részét elsõsorban csapvízbõl és ásványvízbõl ajánlott fedezni. Érdemes azonban változatosan pótolni a folyadékot, így jó választás lehet a különbözõ gyümölcslevek és teák fogyasztása is.


Választásunkat pozitívan befolyásolhatja, hogy egyes italfajták kifejezetten jó hatással vannak szervezetünkre. A zöld tea napjainkban a kutatások középpontjában áll, kedvezõ hatásairól sokat olvashatunk manapság...


Az Aloe Vera kedvezõ hatása a daganatok kezelésében

2007. július 23.

Az Aloe Vera kedvezõ hatásaBizonyíték mindig is létezett arról, hogy az Aloe Vera gyógyítja a rákot. Az aloe verához kapcsolódó tudományos körök azon töprengenek, hogy az Aloe Vera-termékek rákellenes tulajdonságainak kulcsa vajon a növény aminosav-tartalma-e.


 Az Aloe Verának négy fõ tulajdonsága van:
gyulladáscsökkentõ, gombaölõ, antibiotikus és regeneráló.
Az Aloe Vera különbözik más természetes gyógyszerektõl egyedi tulajdonságai miatt, melyek külön-külön is kifejtik hatásukat a célszerven a szervezetben és ugyanakkor egymással is kölcsönhatásban vannak. Az Aloe Verának, mint gyógyszernek hatalmas potenciálja van, és könnyen helyettesíti a helyi és orális szteroidokat és a helyi antibiotikumokat.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...333435...39