Információk, érdekességek

Gyógynövényekkel a visszerek ellen

2013. május 03.

Vénatágulatok, felületes visszérgyulladások, mélyvénás trombózis - esztétikailag zavaróak, fájdalmasak, leszakadó trombus esetén életveszélyesek. Hogyan segíthetnek ebben a gyógynövények?

A visszerek betegségében a gyógynövények szerepe többrétű - mondja dr. Babai László, a Trombózisközpont életmód orvosa, természetgyógyász. Egyes gyógynövények erősítik a vénákat, mások gyulladáscsökkentőek vagy éppen vérhigítók, azaz a vér alvadékonyságát csökkentik, ezzel akadályozva a vérrögök kialakulását.


Gyorstanfolyam gyógynövényekről

2012. december 04.

Amikor úgy ítéljük, nem oly komoly a baj, kinyitjuk a szekrényt és valami gyógyírt keresünk. Lehetőleg mellékhatások nélküli, természetes szert. Aztán széttárjuk karjainkat és konstatáljuk: Nincs itthon semmi! Pedig van, csak nem biztos, hogy a gyógyszeres szekrényke rejti.

Amikor úgy ítéljük, nem oly komoly a baj, kinyitjuk a szekrényt és valami gyógyírt keresünk. Lehetőleg mellékhatások nélküli, természetes szert. Aztán széttárjuk karjainkat és konstatáljuk: Nincs itthon semmi! Pedig van, csak nem biztos, hogy a gyógyszeres szekrényke rejti. Irány a konyha! Néhány szavas bemutatásunkban a házi használatban leggyakrabban előforduló növényekről és gyógyhatásukról írunk. Érdemes kinyomtatni arra az esetre, ha nincs kéznél az enciklopédia.


Ginzeng, az embergyökér

2012. december 03.

A kínaiak 'embergyökérnek hívják a ginzenget alakja miatt. Ez az elnevezés abból a szempontból is találó, hogy az ember mennyiféle bajára orvosság ez, a napjainkban nálunk is egyre inkább elismert gyógynövény. Két fajtája ismeretes, a kínai és a szibériai ginzeng.

A kínaiak 'embergyökérnek hívják a ginzenget alakja miatt. Ez az elnevezés abból a szempontból is találó, hogy az ember mennyiféle bajára orvosság ez, a napjainkban nálunk is egyre inkább elismert gyógynövény. Két fajtája ismeretes, a kínai és a szibériai ginzeng. Mint tudjuk, a stresszre adott elsõ és természetes reakció, hogy a mellékvese felkészíti a szervezetet a küszöbön álló "veszélyre". A mellékvese ilyenkor adrenalint és ún. stresszhormonokat bocsát ki. Kóros állapot akkor alakul ki, ha ez a válaszreakció túl hamar következik be, illetve túl sokáig áll fenn. A ginzeng jótékony hatást fejt ki a mellékvesére, növeli annak a tónusát és elõsegíti megfelelõ mûködését, ily módon biztosítja a szervezet stresszel szembeni ellenállását.


Mire jó a macskakarom?

2012. december 02.

Az elmúlt években, különösen az utóbbi hónapokban nagyon sokat hallottunk a hazánkban macskakarom néven ismert, Peruból származó gyógynövényről. Az Európa szinte valamennyi országában már régóta hivatalosan is kapható immunerősítő növény hazai bejegyeztetése meglehetősen sokáig váratott magára. Vajon miért is került sokak számára annyira az érdeklődés középpontjába e növény?

Az elmúlt években, különösen az utóbbi hónapokban nagyon sokat hallottunk a hazánkban macskakarom néven ismert, Peruból származó gyógynövényről. Az Európa szinte valamennyi országában már régóta hivatalosan is kapható immunerősítő növény hazai bejegyeztetése meglehetősen sokáig váratott magára. Vajon miért is került sokak számára annyira az érdeklődés középpontjába e növény?


7 csodálatos immunerősítő növény

2012. december 01.

A közelgő téllel együtt nemsokára itt a megbetegedések, hűlések időszaka, érdemes még időben felkészíteni az immunrendszerünket a megfelelő védekezésre. Ehhez jó néhány olyan gyógynövény közül válogathatunk, amelyek egyrészt megfelelően edzik a szervezetünk védekezőképességét, támogatják a saját védelmi és öngyógyító rendszerünk hatékony működését, s egyúttal ellátják vírus- és baktériumölő anyagokkal is. Nézzük, melyek a leghatásosabbak a téli felkészüléshez.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...242526...38