Információk, érdekességek

Neten rendelhetõ arzénos italpor

2009. január 25.

A Magyar Élelmiszer-biztonsági Hivatal arra kéri a hazai fogyasztókat, hogy ne vásároljanak ebbõl az italporból.

 

 

Az Európai Unió gyors veszélyjelzõ (RASFF) rendszerén keresztül hívta fel az Egyesült Királyság élelmiszer-ellenõrzõ hatósága az egyes tagállamok figyelmét arra, hogy két személy betegedett meg, miután Ausztriából származó, a Fangocur nevû cégtõl interneten keresztül rendelhetõ Fangocur Mineral Drink nevû italporból fogyasztottak. A hozzáadott ásványi anyagokat tartalmazó italporban a brit szakemberek magas arzén-koncentrációt mértek - hívta fel a figyelmet az élelmiszerbiztonsági hivatal.


Fagyálló a hamisított fogkrémben

2009. január 17.

A dietilén-glikol már két évvel ezelõtt is megtalálták fogkrémben és köhögés elleni szirupban.

 

 

Az iraki egészségügyi miniszter figyelmeztetést adott ki, miután egy, az Unilever által gyártott fogkrémben dietilén-glikolt, a fagyállókban is használt vegyi anyagot találtak – idézi a Yahoo Health cikkét a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület hírlevele.


A bõrrák növeli az egyéb rákok kockázatát

2009. január 14.

Növekszik a rákos megbetegedés kockázata a bõr rosszindulatú daganataitól?

 

 

A belfasti Queens University kutatói, akik eredményeikrõl a British Journal of Cancer címû szaklapban számoltak be, az északír rákbetegek regiszterét tanulmányozták, amelyben 1837 melanómás és 20.823 más bõrdaganatban szenvedõ beteg adatai szerepelnek - olvasható a BBC hírei között. Mint kiderült, a melanómában, a legagresszívebb bõrrákfajtában szenvedõknél az átlagnépességgel összehasonlítva több mint kétszeres a valószínûsége annak, hogy valamilyen egyéb daganat is kifejlõdik náluk.


Ingyen védõoltás Szarvason

2009. január 06.

Szarvason mostantól a 13—14 éves korú fiatal lányok ingyenesen kaphatják meg a méhnyakrák megelõzésére szolgáló védõoltást.
 
Errõl legutóbbi ülésén döntött a Körös-parti város képviselõ-testülete.

Idõsbarát lakások: jövõre hatszázat adhatnak át

2008. december 28.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat 270 millió forintot használhat fel az idõsbarát lakásprogram lebonyolítására.

 

 

A kormány még júniusban döntött az idõs emberek lakhatási körülményeit segítõ, otthoni önálló életvitelük megõrzését lehetõvé tevõ idõsbarát lakásprogram elindításáról. A nyári döntés értelmében közel 270 millió forint fordítható a program lebonyolítására. A kormány ez évi utolsó ülésén úgy döntött, hogy a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesületet bízza meg az idõsbarát lakásprogramhoz kapcsolódó pályázat lebonyolításával.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...121122123...163