Információk, érdekességek

Csipkerózsával az alkoholizmus és a dohányzás ellen

2006. december 17.

A csipkerózsa nemcsak a különféle vérkeringési problémák ellen jó, de erõsíti az immunrendszert, sõt: az alkoholizmussal és dohányzással küszködõ embereknek is ajánlott.


Közeleg a tél, és legyengült az immunrendszerünk? Az ellenszert nem a patikákban kell keresni, hanem a természetben: a csipkerózsa, vagy ismertebb nevén vadrózsa az, amely kisegít a bajból.


A csipkerózsa gyógyászati hatásai régóta ismertek: a vérkeringési problémák, a vesekõ, a bélférgek és a légúti betegségek leküzdésében utolérhetetlen ez a növény, amelynek virágát, szárát és gyümölcsét egyaránt fel lehet használni tea formájában.


64 év felett könnyebb leszokni?

2006. március 25.

A 64 év felettiek könnyebben szoknak le a dohányzásról, mint az ifjabb nemzedékek, kevesebb köztük a visszaeső - derítette fel egy amerikai felmérés.

 

Az idősebbek nemek szerinti bontásában a nők eredményesebbek a leszokásban a férfiaknál, ugyanakkor a fiatalabb korosztályokat tekintve a férfiak az állhatatosabbak.


Szájbarágva

2006. március 23.

A szájüregi daganatok kialakulásának okait, illetve elősegítő tényezőit elsősorban azokban az ártalmakban kell keresni, amelyek közvetlenül érintik a szájüreget. A jelenlegi ismeretek szerint a szenvedélybetegségek (dohányzás, alkoholfogyasztás), a nem megfelelő táplálkozás (vitaminhiány, rákkeltő anyagokat tartalmazó füstölt élelmiszerek), az általánosan rossz szájhigiénia, a környezeti ártalmak és az öröklött hajlamok azok, amelyekben fellelhetjük az okokat. Ezek közül fontos kihangsúlyozni a dohányzást és az alkoholfogyasztást, illetve a kettő együttes hatását.
További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...42...43