Információk, érdekességek

Az óvodákban is kampányolnak a dohányzás ellen

2009. november 02.

A magyarok 52%-a az egészségügyi szervezetekhez fordulna tanácsért, ha a leszokásról van szó.

 

 

Az óvodáskorúak körében is megindult Magyarországon a dohányzásellenes és dohányzás-megelõzési program -mondta Simics Rita, az Országos Egészségfejlesztési Intézet fõosztályvezetõje csütörtökön Budapesten a Help elnevezésû, európai uniós dohányzás-megelõzési kampány sajtótájékoztatóján.


Elkészült az új nemzeti drogstratégia

2009. október 29.

A kormány várhatóan a héten nyújtja be a parlamentnek az új, 2010-2018-ra szóló nemzeti drogstratégiáról szóló javaslatát.

 

 

Portörõ Péter, a Nemzeti Kábítószerügyi Koordinációs Igazgatóság igazgatója a keddi kormányszóvivõi sajtótájékoztatón emlékeztetett arra, hogy 2000-ben fogadták el az elsõ drogstratégiát, ez idén jár le.


Függõség ellen védõoltással

2009. október 24.

Az Egyesült Államok támogatja a drog- és nikotinfüggõség elleni vakcina kifejlesztését.

 

 

A drog- és nikotinfüggõség kezelése helyett inkább a megelõzõ oltás kifejlesztését támogatná az amerikai kormány - mondta el kedden újságíróknak az illetékes drogellenes intézet vezetõje. Nora Volkow, a Drogellenes Nemzeti Intézet (NIDA) igazgatója egy chicagói idegtudományi konferencián beszélt arról, hogy a korábbitól jelentõsen eltérõ megközelítést alkalmaznának a jövõben: a függõség kezelése helyett inkább vakcinával elõznék meg azt.


Gyermekkori alkoholfogyasztásból alkoholizmus lehet

2009. október 16.

Akik gyerekkorban kóstoltak bele az alkoholba, gyakrabban lettek alkoholfüggõk, mint azok, akik csak fiatal felnõttként ittak elõször.

 

 

Amerikai kutatók ausztráliai ikrek vizsgálata alapján közölték eredményeiket az Alcoholism: Clinical and Experimental Research legújabb számában.


Legalitással ''fehérítenék ki'' a kábítószerfogyasztókat

2009. szeptember 24.

Törvényesített prostitució, büntetlen kábítószerfogyasztás az elnöki javaslat.

 

 

Traian Basescu több közérdekû kérdés megvizsgálására hívott életre az elmúlt években úgynevezett államelnöki bizottságokat. Az egyik ilyen testületnek az ország elõtt álló társadalmi és demográfiai kihívásokat kellett feltérképeznie, és azokkal kapcsolatban megoldásokat javasolnia - írja a Népszabadság romániai tudósítója.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...323334...45