Információk, érdekességek

A veszélyes melanoma

2009. május 18.

Mi is az a melanoma, s milyen figyelmeztetõ jelekre kell odafigyelnünk?

 

A melanoma a bõr festéksejtjeibõl kiinduló rosszindulatú daganat. A betegség elõfordulása sajnos évrõl-évre rohamosan növekszik: a szakemberek óvatos becslése szerint 2010-re már minden 50. ember bõrrákos lesz élete során valamikor.


Ismét lesz ducitábor

2009. május 18.

A szekszárdi ducitáborban a túlsúlyos gyerekeknek egészségtudatosságra nevelõ szabadidõs programokat szerveznek.

 

 

A június 29. és július 3. közötti szekszárdi ducitábor egy ötnapos egészségnevelési programot jelent 7 és 14 év közötti túlsúlyos gyerekeknek, akik ez idõ alatt játékos formában sajátíthatnak el személyre szabott fogyási technikákat. A szekszárdi Balassa János Kórház Gyermekgyógyászati Osztálya által szervezett tábor ingyenes, azért a családoknak nem kell fizetniük.


Szépségnaptár - május

2009. május 09.

Ésszerû fényvédelem.

 

A napfény megfelelõ adagokban áldásos hatással van a szervezetre: erõsíti a csontjainkat, az immunrendszert, szépíti a bõrt, jó kedvre derít... Kár lenne hát lemondani róla.


Hogyan gyászolnak az ápolók?

2009. május 07.

Az ápolókat is megviselik a halálesetek, a családi tragédiák, amelyeknek napról-napra tanúi.

 

 

A betegeket ellátó ápolók a páciensekkel való intenzívebb kapcsolatuk miatt talán az orvosoknál is jobban ki vannak téve annak a pszichológiai nyomásnak, amit a betegek elvesztése okoz. Különösen a súlyos állapotban lévõ krónikus betegeket, végstádiumban lévõ embereket ellátó nõvéreket terhelik folyamatosan a nyomasztó emberi történések, hiszen õk csaknem napról-napra szembesülnek családi tragédiákkal.


Fogyókúra: módszerben a siker

2009. május 06.

A fogyókúra sikeressége mindig csak (akár évekkel) annak befejezését követõen derül ki.

 

 

A kérdés egyszerû, sikerült-e ez idõ alatt hétköznapivá tenni az étrendi szabályokat és beépíteni a súlykarbantartást elõsegítõ életmód-tényezõket a napi rutinfeladatok közé. Vagyis, mindezek eredményeként sikerült-e a korábban leadott súlyt megtartani?


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...179180181...220