Információk, érdekességek

Miért fontos a testzsírszázalék?

2010. október 14.

Aki azt gondolja, hogy a testsúlya az egyetlen fontos mérõszám, amely megmutatja, milyen formában van, az téved. Hiszen pusztán a kilogrammok számából nem derül ki, milyen arányban zsíros vagy izmos a test.

Csak látszatbetegség a narancsbõr?

2010. augusztus 31.

A cellulit csupán a nõi szervezet kötõszövetének szerkezeti változása, viszont milliárdos hasznot hajt a gyógyszer- és kozmetikai iparnak.


A korunk nõit halálra rémítõ, de legalábbis idegesítõ cellulitis német szakorvosok szerint csupán a nõi szervezet kötõszövetének szerkezeti változása: látszatbetegség, amely viszont milliárdos hasznot hajt a gyógyszer- és kozmetikai iparnak.


Mire jutunk idõs korunkra?

2010. augusztus 30.

Az idõsek ellátását szolgáló rendszerek nemcsak szûkösek, de rosszul szervezettek, sok az átfedés közöttük és nehezen átjárhatóak.


Az idõsek száma az elmúlt negyven év alatt az Európai Unióban majdnem megduplázódott: 1960-ban 34 millió idõs ember élt az EU-ban, 2001-re a 65 évesnél idõsebb lakosság száma elérte a 62 milliót. A legdinamikusabban a „nagyon idõsek" (80 évesnél idõsebbek) csoportja nõ. A demográfiai változások következtében a szolgáltatások iránt különösen megnövekedett az igény hazánkban is, nem kis terhet róva az ellátórendszerre, amely közel sem tekinthetõ ideális szervezettségûnek.


Csapvíz, az új fogyókúrás csodaszer

2010. augusztus 27.

Akik rendszeresen ittak vizet a napi , kalóriaszegény étkezések elõtt, nagyjából 7 kilogrammot fogytak, a többiek csak (?) ötöt.

 

Virginiai szakemberek kutatása szerint, ha a fogyókúrázok a napi három fõétkezés elõtt mindig megisznak két pohár vizet, akkor átlagosan 2,3 kilogramm súlyfeleslegtõl szabadulhatnak meg könnyedén - számolt be a BBC brit közszolgálati médium internetes oldala (www.bbc.co.uk).


Okos étkezés, könnyebb fogamzás

2010. augusztus 22.

Ha két év védekezés nélküli házasélet után sem jön össze a baba, mindkét félnek érdemes elkezdeni egy meddõségi kivizsgálás.

 

A nõgyógyászok gyakran küldik tovább endokrinológushoz a páciensüket, és sokszor valóban hormonális eltérések állnak a meddõség hátterében. Dr. Bérczy Judit, a Budai Endokrinközpont endokrinológusa azonban holisztikus szemléletû természetgyógyász, reflexológusként az életmódbeli és a lelki okokat is kutatja.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...157158159...220