Információk, érdekességek

A szexuális problémákról

2012. február 29.

A szexuális élet 18–20 éves kortól kezdve természetesnek mondható, viszont igen fiatal korban hátrányos, sőt veszélyes is lehet. Különösen akkor, ha a lányok és fiúk tudatlanok e téren (is).


Boldogító szokás a sport és a mozgás

2012. február 22.

mozgásA fizikailag aktívabb emberek nagyobb lelkesedéssel néznek elébe a mindennapoknak, mint a mozgásban szegény életmódot folytató társaik - derült ki egy tanulmányból.

A Journal of Sport and Exercise Psychology című folyóiratban megjelent tanulmány 190 diák bevonásával készült. A résztvevőknek naplót kellett vezetniük a napi testmozgásukról, alvásminőségükről és mentális állapotukról.


Máj nélkül nincs élet - májrákról mindenkinek

2012. február 21.

májMa a rosszindulatú májdaganatok nagy részét akkor fedezik fel, amikor már panaszokat okoz, s szétterjedt a rákos folyamat. A közöttünk élő májrákos betegek egy része nem tud a betegségéről, mert még nincsenek tünetei, s valószínűleg túl későn is fog értesülni a bajról.

Májrák férfiakban kétszer gyakrabban fordul elő, ám a nőket sem kerüli el. Magyarországon minden utcában élnek olyan emberek, akik nem tudnak kockázatot jelentő májbetegségükről, illetve hiába tudnak róla, nem mennek el, nem jutnak el rendszeresen kontrollvizsgálatokra.


Szervezetünk számokban - A hajunk

2012. február 20.

Az emberi külső meghatározó jellemzője a haj. Éppen ezért fájó kérdés annak nem megfelelő volta, minősége, színe, állaga, de legfőképp annak elvesztése.

A hajhagymák végleges elpusztulására és a folyamat visszafordítására egyelőre nincs gyógymód. A hajhullás 95%-át a férfi típusú genetikus kopaszodás okozza, amely a hajhagymák fokozatos elhalását jelenti.


Hogyan szeressük önmagunkat - Chaplin után szabadon

2012. február 18.

Charlie Chaplin egy verssel ajándékozta meg magát a 70. születésnapján. Ő valószínűleg már sejtette, amit sokan csak keresnek-kutatnak: a titkot, hogyan szeressük önmagunkat igazán, szívből.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...149150151...221