Információk, érdekességek

Hogyan gyógyulj ki a csalódásból? 6 lépés

2012. április 29.

Mindannyiunkkal előfordult már, hogy egy-egy súlyos helyzetben benne ragadtunk hónapokig, évekig vagy akár évtizedekig, mert nem tudtunk túllépni a fájdalmon, az önmagunk vagy mások hibáztatásán, ragaszkodtunk a sérelmeinkhez, képtelenek voltunk megbocsátani és az önsorsrontás ördögi körébe kerülve fásulttá, megkeseredetté váltunk. Mindez teljesen alááshatja önbecsülésünket, és végül gyakran azt történik, hogy teljesen feladjuk a helyzet megoldására, a boldogságra, például egy új munkára, új kapcsolatra vagy éppen szeretetteljesebb viszonyokra való törekvésünket és végleg megrekedünk abban, hogy nekünk ennyi adatott.


Testsúly és közérzet

2012. április 26.

Testsúly

A fogyókúra több mint kalóriaszámlálás és tudatos étkezés. Az életmód megváltoztatásához nem elég arra figyelni, hogy mit eszünk. Néha az érzelmek miatt sikertelen a diéta.

A hangulat befolyásolja azt, hogy milyen ételt eszünk

Egy finn kutatás során azt találták, hogy a stresszevők – vagyis akik, ha zaklatottá válnak, akkor esznek – voltak a leginkább elhízottak. A stresszevők sokkal több virslit, hamburgert, pizzát, csokoládét és alkoholt fogyasztottak, mint azok, akik másként reagálnak a stresszre.


4 csáberőt növelő tipp

2012. április 26.

Új frizura, kozmetikus, fogyókúra, kiadós shopping és új öltözködési stílus – vajon tényleg hatásos férfifogó praktikák? Elég lenne ennyi?

A csábítás nem csak a külső adottságok vagy öltözködés kérdése. Mindaz, ami vonzza a férfiszemet, nagyban függ attól is, hogy mit tudunk „kihozni” magunkból – belülről. És persze nem mindegy az sem, hogy azt megelőzően képesek vagyunk-e jó tulajdonságaink felismerésére, és nem értékeljük-e alul magunkat.


Hogyan óvjuk bioritmusunkat?

2012. április 24.

Azt, hogy az élőlények életműködései meghatározott napi ritmus szerint zajlanak, régóta ismeri az emberiség. A természethez közel álló kultúrák jól beszabályozott éves ritmus szerint éltek, s a régiek ismerték a napi bioritmus számos jelenségét is: tudták például, melyik napszakban lehet, és mikor nem tanácsos aludni vagy pihenni.

Az alvás és ébrenlét ritmusát döntően két folyamat működteti. Az egyik az alváshiányon és ennek pótlásán alapul: ha sokáig nem alszunk, álmosak leszünk, majd kialusszuk magunkat. Ez jól működik kisgyermekkorban, ám később az alvás-ébrenlét szabályozását egyre inkább a napi bioritmus biztosítja, amelyben megvan biológiai és pszichés működéseink megfelelően időzített ideje. Erre pedig akár tetszik, akár nem, tekintettel kell lennünk - ha nem vigyázunk rá, életminőségünk romlik, ezzel pedig előbb-utóbb egészségünket kockáztatjuk.


A nők erkölcsösebbek, mint a férfiak

2012. április 23.

erkölcsA nők erkölcsösebbek, mint a férfiak, és 30 év felett erősödik meg bennük a morális tartás - állítják egy brit filozófus.

Véleményét olyan tesztre alapozza, amely becsületből és alkalmasságból vizsgáztat válaszadókat. A végeredmény szerint a nők döntéshozatalát jobban befolyásolja, hogy az milyen hatással lehet másokra, mint a férfiakét. Utóbbiak individualistábban, önzőbben közelítik meg a problémák megoldását.

A nők erkölcsösebbek, mint a férfiak, és 30 év felett erősödik meg bennük a morális tartás - állítják egy brit filozófus.

Véleményét olyan tesztre alapozza, amely becsületből és alkalmasságból vizsgáztat válaszadókat. A végeredmény szerint a nők döntéshozatalát jobban befolyásolja, hogy az milyen hatással lehet másokra, mint a férfiakét. Utóbbiak individualistábban, önzőbben közelítik meg a problémák megoldását.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...146147148...222