Információk, érdekességek

A jó vércukorszint

2006. április 23.

A cukorbeteg férfiak körében kétszer olyan gyakran fordul elő merevedési zavar, mint a más férfiaknál. Sőt, az erekciós problémák 10-15 évvel korábban jelentkeznek a cukorbeteg férfiak körében. Ezek a számok ijesztőek lehetnek, de vércukorszint megfelelő keretek között tartásával megőrizhető a szexuális egészség is.

Gyenge boka

2006. április 12.

A bokaízület fő feladatának csak akkor tud megfelelni, ha az stabil és benne lényeges kopás nem észlelhető. Ha hirtelen túlzottan nagy erő terheli az ízületet, és ezt a csontok, a szalagrendszer vagy az ízületi tok nem bírja – kialakul a bokasérülés.

Éljen 140/90 alatt!

2006. április 07.

E két betegség súlyos szövődmények kialakulásához vezethet, azonban tudományos vizsgálatok igazolták, hogy a megfelelő cél-vérnyomásérték és koleszterinszint elérésével számottevően csökken a szövődmények és az ezzel összefüggő halálozás kockázata.


Ha nem megy... - A székrekedés okairól és kezeléséről

2006. április 06.

A székrekedést előfordulási gyakorisága miatt népbetegségnek nevezzük. Inkább a nőket, semmint a férfiakat érinti. Az életkor előrehaladtával előfordulása nő: a 60 év feletti lakosságból minden ötödik ember érintett.

 

Ennek számos élettani, illetve a szervezet öregedéséből eredő oka van.


Rosszul alvóknak

2006. március 25.

Altatót, nyugtatót szedő ország vagyunk. Háziorvosok tapasztalata szerint minden harmadik-negyedik beteg szenved valamilyenfajta alvászavarban, s szed rendszeresen vagy alkalomszerűen altatót, nyugtatót.Pedig a legtöbb altató megzavarja az alvás természetes ciklusait, s hiába aludtunk egész éjjel mélyen, reggel mégis fáradtan, elgyötörten ébredünk, mint akit fejbe ütöttek. 
Az alvás többé-kevésbé rendszeres ciklusokban zajlik. Ezek a ciklusok az alvás mélységében különbözők. Egy éjszaka négy-öt olyan alvási fázison esünk keresztül, amely a mély álomból a "könnyű álomba" vezet, és viszont. Az egyik mély álomtól a másikig terjedő ciklus körülbelül egy-másfél óráig tart.
További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...151152153...155