Információk, érdekességek

Anyagcsere - az élet alapja

2009. február 11.

Milyen hatással vannak az anyagcsere folyamatok egészségünkre?

 

 

Egyre többet hallunk róla, hogy az egészséges életmód, és a betegségmegelõzés szempontjából alapvetõ jelentõséggel bír a kiegyensúlyozott anyagcsere. Mi az anyagcsere feladata és mit tehetünk mi magunk az anyagcsere folyamatok élénkítése érdekében? - Antal Emese, dietetikus, szociológus válaszol.


Bölcsõhalál: korszerû géppel figyelnek

2009. február 09.

Észleli az újszülött légzési, keringési rendszerének leállását, vizsgálja a vér oxigénnel való telítettségét, és riaszt.

 

 

A váratlan és tragikus bölcsõhalál által veszélyeztetett csecsemõk kiszûréséhez szükséges professzionális diagnosztikai készülék megvásárlásához nyújtott több mint 1 millió háromszázezer forintos támogatást a Henkel Magyarország a Bókay János Gyermekalapítványnak. A berendezést a SOTE I. számú Gyermekgyógyászati Klinikájának csecsemõosztályán fogják használni.


Görnyedõ nemzedék

2009. február 01.

A felsõoktatás hanyagolja a testnevelést, a korosztály egészségügyi mutatói romlanak.

 

 

A felsõoktatási törvény rendelkezik ugyan a hallgatók egészségérõl, ezáltal az intézmény lehetõséget biztosíthat a testmozgásra, de a bolognai rendszerben már nem diplomafüggõ a testnevelés tárgyhoz rendelt kurzusok elvégzése. Míg a felsõoktatási intézmények eldöntik, hogy kisebb vagy nagyobb szerepet vállalnak-e a fiatal felnõttek egészségre nevelésében, addig a 18-25 éves korosztály egészségügyi mutatói egyre rosszabbak.


Két-három hét múlva érkezik a vírus

2009. január 21.

A becslések szerint 2-3 hét múlva Magyarországra érkezik az influenzajárvány.

 

 

A szakemberek azt javasolják, hogy fehérje- és vitamindús táplálkozással készítsük fel a szervezetünket a vírustámadásra, mert legyengült immunrendszerrel az is megbetegedhet, aki megkapta a védõoltást. Az idén várhatóan kétszer annyian esnek ágynak, mint tavaly.


Autóvezetés télen

2009. január 19.

A téli autóvezetés többet kíván meg a vezetõktõl, fõleg, ha mint most, latyakosak, jegesek az utak.

 

 

A felkészültség ilyenkor még fontosabb! Induljon el idõben, de legyen türelmes. Még mindig jobb elkésni, mint összetörni magunkat!


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...127128129...154