Információk, érdekességek

A Fogamzás napja helyett a Józanság napja

2008. szeptember 01.

Szeptember 1-jén már negyedszer tartják meg a hivatalosan Családi érintkezés napjának nevezett eseményt.

 

 

A Fogamzás napjának meghonosítójaként ismertté vált Szergej Morozov uljanovszki kormányzó úgy döntött, hogy a Szülj hazafit Oroszországnak akció napját ezúttal egyben a józanság napjának is nyilvánítja.


Megoldás a cukorbetegségre - az egereknél már mûködik

2008. szeptember 01.

Az 1-es típusú cukorbeteg rágcsálók meggyógyultak egyetlen injekciótól a Texas Egyetem Southwestern Klinikáján.

 

 

Az inzulin 1922-es felfedezése óta az 1-es típusú diabéteszt (az inzulin-függõ cukorbetegség) emberekben inzulin injekcióval kezelik a magas vércukorszint csökkentésére és a diabéteszes kóma megelõzésére. A Southwestern kutatóinak eredményei, melyekrõl a Proceedings of the National Academy of Sciences számol be, azt sugallják, hogy nem az inzulin az egyetlen hatékony szer. A leptin, a szervezet zsírsejtjei által termelt hormon, szintén képes csökkenteni a vércukorszintet és hosszabb ideig normál tartományban tartani azt az új felfedezések szerint.


Olaszországé Európa legegészségesebb szíve

2008. augusztus 31.

Az olaszok szíve a legegészségesebb a kontinensen - állítja az Európai Kardiológusszövetség (ESC) következõ elnöke.

 

"Ezért a leghosszabb életûek is: a nõk egyharmada, a férfiak egyhatoda éri meg a kilencvenedik életévét" - jelentette ki Roberto Ferrari, a Ferrarai Egyetemi Kórház kardiológiai klinikájának vezetõje az olasz közszolgálati televízió mûsorában.


Sebészkéshez menekülnek a fiatalok: mellnagyobbítás tiniknek

2008. augusztus 31.

Rengeteg tini esik áldozatául társai gúnyolódásának, ami miatt csak egyszerûen „normálisnak" akarnak kinézni.

 

 

Egy plasztikai sebész újra formázta egy 14 éves tinédzser orrát, akit csúnyácska szaglószerve állandó ugratás tárgyává tette, más bakfisoknak pedig szilikon mellimplantátumot ültetett be, miután aprócska keblük miatt „atrocitások" érték õket.


Zsírra is szükségünk van

2008. augusztus 30.

De fontos a zsírsavak típusa és a mennyisége is!

 

Hazánkban, a különbözõ ajánlások ellenére, még ma is sok gyerek fogyaszt nagyobb mennyiségben állati eredetû, kedvezõtlenebb élettani hatású telített zsírt, mint telítetlen növényi zsiradékot. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) ajánlása szerint is a táplálkozásban, így a gyermekkori étrendben is elõnyben kell részesíteni az egyszeresen és többszörösen telítetlen növényi zsiradékokat: a növényi olajokat és a növényi olajokat tartalmazó élelmiszereket a telített - állati - zsírokkal szemben.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...357358359...450