Információk, érdekességek
Vegán menü
2019. július 15.
Ezt a menüt ugyan vegánoknak - tehát tojás és tejterméket sem fogyasztó vegetáriánusoknak - állítottam össze én szívből ajánlok húsevőknek is! Tele van ízzel, színnel, illattal! Jó étvágyat kívánok hozzá!
Tavaszi zöldségleves
Hozzávalók:
1 kis fej karfiol,
1 csokor új répa,
két marék új zöldborsó,
1 zsenge karalábé,
só, bio ételízesítő,
egy nagy csokor petrezselyemzöld,
kevés pirospaprika,
1-2 ek. olivaolaj
Elkészítés:
A zöldségeket megtisztítom, karikáka ill. kockára vágom, a karfiolt kis rózsákra szedem.
Az olivaolajon átforgatom a zöldségeket, kicsit megpárolom.
Ezután rászórom az ételízesítőt és a paprikát, kicsit átkeverem és felöntöm annyi vízzel, ami bőségesen ellepi. Sózom és beleszórom az apróra vágott petrezselyemzöldet!
Addig főzöm, míg a kellő puhaságot el nem érik a zöldségek - ezt mindenkinek a saját ízlésére bízom!
Levesbetétként kínálhatsz hozzá tojásmentes csigatésztát, de én úgy gondolom, hogy ebben a receptben nem is igazán szükséges a sok zöldség mellé a tészta!
Tofu zöldségragu bulgurral
Hozzávalók:
1 csomag tofu,
1 padlizsán,
1 cukkíni,
1-1 piros és zöld kaliforniai paprika,
olívaolaj,
só,
bors,
kakukkfű,
oregano,
köretnek
1 nagy bögre bulgur
Elkészítés:
A tofut és a zöldségeket is kockákra vágom. Olívaolajon elkezdem párolni az egészet, rászórom a fűszereket és ízlés szerinti puhaságúra készítem el.
Köret: a bulgurt leöntöm másfél bögre forró vízzel, pici sót szórok rá és letakarva 20 percig pihentetem
Gyorsan elkészülő finom étel, a húsevők is szeretni szokták!
forrás: Harmonet