Információk, érdekességek

Útmutató férfiaknak parfümválasztáshoz

2022. június 18.

Képforrás: Canva Pro adatbázis.

Egy jó illat ugyanúgy a megjelenés fontos eleme, mint például a ruházat vagy az ahhoz választott kiegészítők. Ezt nemcsak a hölgyek, hanem a férfiak is pontosan tudják, így ők is gondosan választják ki az általuk hordott illatokat.  

A kérdés legfeljebb az, hogy a tökéletes férfi parfüm hogyan kerülhet a birtokukba? Elvégre olyan sokféle különböző illat közül lehet választani. Milyen szempontok szerint érdemes eldönteni, hogy végül melyik mellett tegye le a voksát?

Tény, hogy a döntés nem mindig egyszerű. Egyrészt a széles választék miatt, ami persze nyilvánvalóan előny, de a bőség zavara bizony nagyon is képes elbizonytalanítan. Másrészt pedig azért sem könnyű a parfümválasztás, mert nem biztos, hogy mindenki tisztában van az “illatízlésével”. 
 
Ezt a cikkünket azért készítettük, hogy a gyakorlatban is jól alkalmazható útmutatót adjunk a férfi parfümök kiválasztásához.

Hol érdemes keresni a férfi parfümöket? 

Parfümöt rengeteg helyen lehet venni, például a drogériákban, de a parfüm webshopokban is megtalálhatók a megfelelő illatok. Ugyanakkor tudni kell, hogy egyáltalán nem mindegy hol keresgél. Kizárólag olyan üzletekben érdemes nézelődni, ahol minőségi termékeket kínálnak. A minőség mellett pedig, az is rengeteget számít, hogy mekkora választékból és milyen árakon lehet vásárolni. Ez utóbbi tekintetében oda kell figyelni rá, hogy a kiválasztott parfüm eredeti vagy pedig utánzat. Egy eredeti illatnak ugyanis mindig drágább az ára, ami persze nem feltétlenül jelenti azt, hogy az utánzattal nem lehet elégedett. Ez a saját igényektől, elvárásoktól függ.

Milyen stílusú illatok közül lehet választani?

Ami az illat típusokat illeti, sokféle kategóriába sorolhatjuk a parfümöket. A virágos, citrusos, florientális, orientális és gyümölcsös illatok is rendelkezésre állnak. Ez egy általános csoportosítás, ami azt jelenti, hogy a férfi-női illatokat is be tudjuk sorolni valamelyik kategóriába. Érdemes mindegyikből kipróbálni egyet, hogy el tudja dönteni melyik csoportba tartozó parfümök tetszenek a leginkább. Ajánlott azonban azt is figyelembe venni, hogy az illatok bőrre fújva és ott szagolva megváltozhatnak. Így a tesztelést ne papírcsíkon, hanem a csuklóján végezze el!
Bízunk benne, hogy ezek után már nagyobb kedvvel áll neki a férfi parfüm kínálat felfedezésébe. Először is nagyon fontos, hogy a megfelelő helyen keresgéljen, így ugyanis elkerülni a csalódást. Emellett pedig az egyéni ízlést, stílust is érdemes figyelembe venni parfümválasztáskor.
 
Képforrás: Canva Pro adatbázis.
forrás: Harmonet.hu