Információk, érdekességek

Ünnepi hangolódás

2016. december 22.

Karácsony varázsa örök. Hogyan hangoljuk magunkat az ünnepre? Hogyan tehetjük igazán meghitté az adventi készülődést és aztán az ünnepet?

Sokszor halljuk, hogy itt a Karácsony a nyakunkban, pedig a szívünkben kellene lennie. Annyira rohanó az a tempó, amiben élünk, annyira értékcikk szagú lett a Karácsony is már, hogy szinte észre sem vesszük az ünnep, a fény erejét benne. Pedig jó lenne, mert a csendre, a fényre, a velük együtt megjelenő igazi szeretetre mindannyian vágyunk.

Én magam is féltve őrzöm ennek az ünnepnek a szentségét. Komolyan veszem az adventi időszakot. Kevesebbet dolgozom, többet pihenek és egyszerűen hangolódom.
Hangolom magam a lassabb, szeretettelibb jelenlétre. Tudatosan teszem, mert különben elsodródom, és elszalasztom a pillanatok varázsát.

Advent valóban a felkészülés időszaka. Ebben az időszakban lehet böjtölni, többet pihenni, megállni és elcsendesedni. Az időjárás is segít minket, hiszen hamar sötétedik, hidegek az esték, és ebben a hidegben jól esik egy forró tea, forralt bor, egy jó film vagy jó könyv, egy baráti beszélgetés.

 

Karácsonnyal együtt az évvége is közeleg, ami a számvetés ideje is egyben. Nézd végig mi minden történt ebben az évben. Mit tettél meg magadért és mit nem? Hol volt az, amikor tudtad magadat választani és hol volt az, amikor nem? Amikor nem, akkor miért mondtál le? 
2016 éve az igazzá válás éve volt. Most már könnyebbek az energiák, ha év közben valóban megdolgoztad a felbukkanó múltbéli feladatokat. 


Valóban fárasztó és mozgalmas év volt, még akkor is, amikor tudtuk, írtuk, mondtuk, hogy mire számíthatunk. Használd Advent időszakát arra, hogy végig nézel az elmúlt éveden, és látva a sok-sok történést, most már csak az a dolgod, hogy kiengedj és pihenj.

A pihenés nem olyan könnyű, de fontos azért, hogy egyensúlyba kerülj. A belső béke a rohanásban elérhetetlen, de szükséges. Segít ebben a gyertyák lángja, illata, varázsa. 
Vegyél többször forró vizes fürdőt, legalább 1 kiló tengeri sóval, és lazulj el a ebben a sós vízben. Engedd, hogy kioldódjon mindaz, ami megdolgozásra került. Ilyenkor gyakrabban kellene a testet is kényeztetni. Erre a különböző masszázsok kiválóan alkalmasak. Különösen sokat segít, bár fájdalmas a testnek a triger masszázs. Javaslom, hogy járj utána, ha valóban sok önmunkát végeztél, akkor engedd ki a testből is. 

Figyelj a vitaminokra, mozogj kicsit többet, de ne teljesítményben mérd, hanem örömforrásként használd. Magadra figyelj, és ne arra, hány ajándék is hiányzik még?! 

És ami fontos, hogy álmodozz a következő évről majd. Fogalmazd meg mindazt, amire vágysz. Legyenek céljaid, de csak akkor, ha már túl vagy azon, hogy értékeld ezt az esztendőt. Addig ne szaladj előre, amíg nem volt meg a számvetés…
forrás: Harmonet