


Információk, érdekességek
Spenót főzelék
2017. augusztus 10.
Amikor kisgyerek voltam nem igazán kedveltem a főzelékeket. Lehetett ez annak köszönhető, hogy régebben és sokszor ma is sok helyen liszttel sűrítik, amiből sokat használnak és ettől elveszik a zöldség íze. Habár nem panaszkodom, mert nálunk gyerekként az iskolai menzán egész jól főztek, és mivel az iskolában a legjobb barátnőm anyukája a konyhán dolgozott így nekünk mindig finom falatok jutottak, de valahogy a spenótfőzelék nem tartozott a kedvenceim közé.
Aztán teltek múltak az évek, és valahogy megszerettem, igazából nem tudom mihez kötni, inkább valahogy az ízlésem változott és egycsapásra nagy kedvenc lett a spenót. Most pedig, ha már szezonja van, akkor uccu neki és csináljuk friss sprótból (mélyhűtöttből is lehet). Tükörtojással az igazi, de ha vegán vagy akkor lehet falafellel enni, ha viszont húsimádó akkor pedig fasírttal.
Hozzávalók (2-3 adag):
- 500 g spenót (friss vagy fagyasztott)
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 2 dl tejszín vagy tejföl (vegánoknak növényi tejszín)
- só, bors
Nehézségi fok: Könnyű
Tápanyag tartalom: 644 kcal; 31,2 g szénhidrát; 19,2 g fehérje; 51,9 g zsír