Információk, érdekességek

Sebek, zúzódások, ficamok, törések kezelése homeopátiával

2017. július 12.

Homeopátiával a különböző sérülések gyógyulási idejét le tudjuk rövidíteni, csökkentjük a fájdalmakat és szövődménymentesen tud gyógyulni a beteg. 

A kórházak, rendelők legforgalmasabb osztályai a baleseti sebészetek, sajnos a balesetek az elsők között szerepelnek a halálozási okok listáján. Az utakon, játszótéren, munkahelyen történnek gyakran esések, törések, zúzódások és egyéb sérülések. A segítségadás jó, ha gyors, hatékony és emellett fontos az is, hogy a beavatkozás, segítségnyújtás semmiképp ne ártson a betegnek, mellékhatásmentes legyen. 

Az Arnica montana 9-15-30 CH golyót minden típusú sérülésnél alkalmazhatjuk, alapszer, sebgyógyító, vérzéscsillapító, fájdalomcsillapító hatása miatt. Védi az ereket, a sebnél a kapilláris hálózat kialakulását elősegíti, ezzel is gyorsítva a gyógyulást. 

Horzsolásos sebeknél az Arnica mellé adjunk a Calendula officinalisból, mely segít a sebtisztulásban, csökkenti a vastag hegek képződését. 

Vágott, metszett sebeknél az Arnica mellett a Delphinium staphysagria szedése ajánlott, mely a sebszélek gyógyulását segíti elő. 

Ha a sérülés kapcsán az idegek is sérültek és az ideg lefutása mentén is fájdalom lép fel, akkor a Hypericum perforatum golyót is érdemes szedni fájdalomcsillapításra. 

Hirtelen baleseteknél az ijedtség, pánik, sokk csillapítására az Aconitum napellust javasolt szedni. 

Csonttörés esetén a fájdalom csökkentésére a Symphytum officinale alkalmas, a csontvégek összeforradását segíti a calcium phosphoricum használata. 

Izomrándulásnál az Arnica mellett jó hatású a Rhus toxicodendron és a Ruta graveolens is. 

Ficamnál a nagy fájdalmat és a duzzanatot a Brynia cretica és az Apis mellificatudja csökkenteni. 

Vérömleny, bevérzés, zúzódás esetén az Arnica, és a Hamamelis virginianagyorsítja a gyógyulást. 

Szemsérüléseknél a szem körüli véraláfutást a Ledum palustreSymphytumHamamelis gyógyítja. 

Fejsérülésnél a natrium sulfuricum csökkenti az agyrázkódást, de feltétlenül szükséges a szakorvosi vizsgálat és ellátás is. 

Izomgörcs esetén az Arnica mellett a cuprum metallicum és a magnesia phosphorica segíti oldani a görcsöt. 

Dr. Zarándi Ildikó
belgyógyász, homeopátiás orvos

forrás: Patika Magazin