Információk, érdekességek

Rengeteg szuper ajándékötlet a tárgyi meglepetéseken túl

2022. december 20.

Sokan már a karácsonyi bevásárlókörút gondolatától is rosszul vannak: mindenütt tolakodó emberek, pénztárcalehúzó árak, sorba állás és stressz. Holott az adventi időszaknak a karácsonyra való hangolódásról kellene szólnia, nem pedig arról, hogy egyik üzletről a másikra rohanunk és közben idegbeteggé válunk a kiadások elszabadulása miatt. Jó tudni viszont, hogy van más lehetőségünk is!  

Érvek a tárgyi ajándékok ellen

A tárgyi ajándékok is lehetnek igazán hasznosak, azonban ha csak azért döntünk mellette, mert nincs jobb ötletünk, de valamit muszáj adni, akkor egyértelműen rossz választás. Ráadásul a legtöbb tárgy csak ideig-óráig használható, aztán porfogó lesz. Ha kevésbé ismerjük az illetőt, akit meg szeretnénk lepni, akkor főleg nehéz jól választani. A sablonos ajándékok azt sugallják, hogy semmi ötletünk nem volt, csak szerettük volna letudni az ajándékválasztást. A felesleges tárgyak megvásárlása ráadásul a környezet szempontjából sem előnyös, hiszen ezzel csak támogatjuk a pazarlást.
 
Számos ajándékötlet, ha nem tárgyakat akarunk venni
Ha kellőképp kreatívak vagyunk, akkor tárgyi ajándékok nélkül is nagy örömet okozhatunk! Az élményeknek valóban hasznát tudjuk venni és évek múltán is öröm lesz rá visszaemlékezni. A család minden tagját meg tudjuk lepni különleges ajándékokkal, melyek nem sablonos tárgyak.
Párunknak, szerelmünknek
Az egész éves rohanás és mókuskerék után egy egyszerű tárgy helyett érdemes olyan élménnyel meglepni kedvesünket, amelyre már régóta vágyik. Ez lehet tandemugrás, élményvezetés vagy szabadulószobás ajándékutalvány. Ha szeretnénk a parázsló lángot felizzítani, és egy kis izgalmat csempészni a kapcsolatunkba, akkor a wellness vagy páros masszázsutalványok is kiválóan megállják a helyüket a fa alatt. Egy közös utazás is tökéletes módja az egymásra hangolódásnak, még akár idősebb korban is. A közös utazásra érdemes magunkkal vinni néhány hasznos eszközt, akár pikáns meglepetéseket is – jó tudni, hogy egy-egy potencianövelő vény nélkül is kapható már! 
 
Szüleinknek
A szülőknek sem kell a szokásos sablonajándékokat adni, rengeteg izgalmas opció áll rendelkezésre. Például utalvány borkostolóra, vacsora egy elegáns étteremben vagy szállás egy wellness-szállodában. A szülőknek sokkal jobb ajándék egy pihentető élmény, mintsem egy szerszám, étkészlet vagy váza. Az élménynek köszönhetően megpihenhetnek, minőségi időt tudnak tölteni egymással és ami a legfontosabb, hogy érzik a szeretetet, hiszen nem egy unalmas porfogót kapnak, hanem valami olyasmit, ami tényleg szívből jön.
 
Barátoknak
Szintén rengeteg opció áll rendelkezésre, ha barátainkat szeretnénk meglepni: a közös csajos vagy pasis program tovább erősíti a barátságot. A túrázás, utazás, sziklamászás, részvétel egy főzőtanfolyamon vagy sörkóstolón mind-mind izgalmas programok, melyeken öröm lesz a részvétel. Az extrém élményeket imádó ismerősöknek célszerű élménylövészetet, quadtúrát vagy siklóernyős tandemrepülést adni ajándékba. A gasztronómia szerelmesei számára is rengeteg opció áll rendelkezésre: a teljesség igénye nélkül rengeteg különféle főzőest, vacsorák elegáns éttermekben vagy borkóstolók is vannak az „étlapon”.
 
Tegyük különlegessé az ünnepet!
Ha már az ajándékokat megreformáljuk és törekszünk arra, hogy az ünnep ne csak a „muszájmeglepetések” beszerzéséről és a féktelen költekezésről szóljon, akkor ügyeljünk arra, hogy a családtagokkal együtt mi is meg tudjuk élni az ünnepet! Nem kell nyolcféle sütit készíteni, napestig robotolni a konyhában és a ház minden egyes négycentcentiméterét precízen feldíszíteni. A stressz helyett sokkal fontosabb, hogy összegyűlhetünk azokkal, akik számunkra a legfontosabbak!
Ha pedig kettesben ünneplünk a párunkkal, tegyünk meg mindent azért, hogy az ünnep ne csak meghitt, de romantikus is legyen! Csináljunk közös programokat, ami lehet egy saját ünnepi menü elkészítése vagy egyszerűen csak filmnézés a kanapén. A lényeg, hogy hangolódjunk egymásra, ha szükséges, ehhez vény nélkül kapható potencianövelőket is bevethetünk!
Összességében pedig, bárkivel is ünnepeljünk, érdemes átgondolni, hogy hogyan tehetnénk még személyesebbé, meghittebbé az ünnepeket. Kevesebb felesleges ajándék és stressz, több ölelés, élmény és szeretet!
forrás: Harmonet.hu