Információk, érdekességek

Patikai gyermekrajzpályázat a Gyógyszerészek Világnapjára

2016. július 27.

Hogyan tekint gyermeke a patikai munkára, a gyógyszerészekre? Hozza be rajzát a kedvenc patikájukba, adja le gyógyszerészének és máris eséllyel indulhatnak a számos nyeremény egyikéért!

Kedves betegek, kedves patikai vásárlóközönség!

A Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság Gyógyszerellátási (Megyei) Szervezetei és Ifjúsági Bizottsága közös Rajzpályázatot Hirdetnek, amely nyitva áll minden, 14. életévét be nem töltött gyermek, ill. tinédzser előtt, aki (vagy akinek a szülője/törvényes gyámja) bármely, a kezdeményezésünkhöz csatlakozó magyarországi gyógyszertárba betér. A rajzpályázat célja a gyógyszertárba betérő legfiatalabb korosztály patikával, gyógyszerészettel kapcsolatos pozitív élményeinek, illetve a gyógyszerészükkel ápolt jó kapcsolatuknak a megismerése és megismertetése. A pályázat támogatói a Hungaropharma Zrt., valamint kizárólagos médiapartnerünk, a Galenus Gyógyszerészeti Lap- és Könyvkiadó Kft., a Patika Magazin, valamint a „Bébik, Kicsik és Nagyok” c. magazin kiadója.

Díjazás

A beérkezett alkotásokat három korosztályban (0-5 év, 6-9 év, 10-14 év) értékeljük, a legjobb alkotásokat közzétesszük Társaságunk Honlapján, illetve Facebook-oldalán, a „Bébik, Kicsik és Nagyok” c. magazin online felületén, és nyomtatott verziójában, illetve a Horizont magazinban is, továbbá fenntartjuk a jogot, hogy adott esetben Társaságunk folyóiratában, a Gyógyszerészetben is megjelentethessük azokat. Megyénként, a korosztályonként három legjobbnak ítélt rajz/festmény készítője díszoklevélben részesül. Korosztályonként az országos legjobb tíz helyezett alkotást ezen felül 1000 Ft értékű kultúra utalvánnyal díjazzuk, és megjelentetjük a fenti online felületeken is. Korosztályonként az országosan legjobb harmadik, második és első helyezett alkotások díja 5000, 10000 és 20000 Ft összegű lego vásárlási utalvány. Ezen felül kororsztályonként az országosan második helyezettek (szülei) 5000 Ft értékben választhatnak könyvet a Galenus Kft. Webshopjáról, az országosan első helyezett alkotás készítőjének további jutalma pedig 7500 Ft értékű kultúra utalvány, valamint egyéves „Bébik, Kicsik és Nagyok” c. magazin előfizetés.

Szabályok

A pályázaton olyan, A/4-es méretű rajzokat/festményeket lehet benyújtani, amelyek valamilyen módon a következő címszavakhoz kötődnek: „Én és a gyógyszerészünk”, „Én és a kedvenc gyógyszertárunk”, „Én és a gyógyszerészet”. Az elkészült rajzoknak/festményeknek valamelyik kategóriához kötődnie kell, azonban természetesen lehet (és érdemes is) őket valamilyen fantáziadús címmel is ellátni. Fontos szabály, hogy egy pályázó legfeljebb öt darab rajzot vagy festményt nyújthat be a pályázatra, szülője/törvényes gyámja hozzájárulásával. A rajzok, festmények bármilyen technikával készülhetnek, ezzel kapcsolatosan nem teszünk megkötést. Fontos ugyanakkor, hogy minden beküldött rajz/festmény csakis a benyújtó saját és eredeti alkotása lehet, és azon – célszerűen a hátoldalán – az alkotó (és szülője/gondviselője) alábbiakban felsorolt személyes adatait fel kell tüntetni (a személyes adatokat a Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság kizárólag a pályázatok elbírálásával és az esetleges nyeremények kifizetésével kapcsolatosan, az e tevékenységekhez feltétlenül szükséges ideig és módon kezeli, és ezek befejeztét követően haladéktalanul törli). Az alkotások (hátoldalán) olvashatóan feltüntetendő a pályázó (az alkotó, valamint a szülő, gondviselő) neve, születési helye, ideje, édesanyja leánykori neve, amennyiben van, adóazonosító jele, telefonos és/vagy email elérhetősége, valamint a levelezési név és cím. A beküldéssel minden résztvevő (illetve nevében szülője/törvényes gyámja) elismeri és garantálja, hogy a benyújtott alkotás a gyermek saját, teljesen eredeti alkotása, és hogy a feltüntetett életkor-adat valós. A résztvevő elfogadja, hogy a Társaság a díjazott alkotásokat közzéteheti, ismeretterjesztő vagy promóciós céllal megjelentetheti a Társaság honlapján, konferenciáin, kiadványaiban és a beküldött pályamunkákból kiállítást is rendezhet a Társaság valamely rendezvényén. (E szabályok bármelyikének megsértése vagy el nem fogadása a pályázatból való automatikus kizárással jár.)

Benyújtás módja

A rajzokat/festményeket az adott patika részére kell eljuttatni 2016. szeptember 5.-ig.

Értékelés

A beérkezett alkotások közül (korosztályonként) a patika munkaközössége választja ki azt a legfeljebb három, általa legjobbnak ítélt képet, amelyet elektronikus (scannelt) formában szeptember 12.-ig továbbít a Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság adott megyei szervezetéhez. Az adott megyei szervezethez beérkezett alkotások közül a megyei szervezet elnöksége választja ki az általa (korosztályonként) legjobbnak ítélt hármat, amelyeket elektronikus formában az MGYT Ifjúsági Bizottságának továbbít szeptember 19-ig. A Bizottság ezek közül javaslatot tesz (korosztályonként) a tíz legjobbra, amelyek közül az első három helyezetteket a Társaság Elnöksége – a Patika Magazin és a Gyógyszerészet szerkesztőségével együttműködve – választja ki, és a Gyógyszerészek Világnapján hoz nyilvánosságra.

Beküldési/benyújtási határidő: 2016. szeptember 05.
(Az adott patikához az eredeti példányt, illetve a patika preferenciái szerint esetleg elektronikus (scannelt) formában is, az esetleges további fordulókba történő továbbjutás esetén a patika dolgát megkönnyítendő.)

forrás: Bébik.hu