Információk, érdekességek

Ősi szépségápolási kultúrák találkozása

2018. november 21.

A Holt-tenger egyedülálló ásványi összetételű vize tápláló, revitalizáló hatású, bőrmegújító képessége ősidők óta ismert. Marokkó folyékony aranyát, az argánolajat pedig sokan egyenesen a fiatalság elixírjének tartják. Mi történik, ha a Holt-tenger bőrszépítő kincseit Marokkó argán aranyával gazdagítják? Mi is kíváncsiak voltunk, hát utánajártunk!

Holt-tengeri ásványok a szép bőr szolgálatában
A Holt-tengerből származó só rendkívül magas ásványianyag-tartalmának köszönhetően segíti bőre megújulását, miközben ellazítja az egész testet. A fennmaradt írások szerint Kleopátra is a holt-tengeri fürdők öregedésgátló hatásának köszönhetően őrizte meg mágikus szépségét. Ami működött 2000 évvel ezelőtt, bizony napjainkban is megállja a helyét: a holt-tengeri ásványok miközben tisztítják és fertőtlenítik bőrünket, mélyen hidratálják is azt, így fiatalítva meg a bőrt.

A szépség elixírje
A Marokkó aranyának is nevezett argánolajat méltán tartják a fiatalság forrásának. Rendkívüli összetevői miatt a szépségiparban sokoldalúan felhasználható haj- és bőrápoló szer. E-vitaminban és telítetlen zsírsavakban is igen gazdag, mellékhatásoktól mentes, így bármilyen bőrtípusra kiválóan alkalmazható. Milyen titkokat rejt ez a selymes csoda? Hidratálja és gazdagon táplálja a bőrt, valamint intenzív ránctalanító hatással bír. Az argánolaj amellett, hogy fenntartja a bőr megfelelő nedvességtartalmát, simává és puhává teszi, miközben sejtmegújító képességét is támogatja.

Mit kíván a bőre?

A megfelelően hidratált bőr puha és selymes. Azonban amint nem áll rendelkezésre elegendő zsír vagy olaj, amely megakadályozza, hogy a víz elpárologjon a bőrünkből, a bőr kiszárad. Ugyanennek az ellentettje is igaz: a már dehidratált bőr zsírozása önmagában nem elég. A bőr lipidrétegének pótlása mellett a hidratálás is kulcsfontosságú ahhoz, hogy újra rugalmassá és puhává váljon a bőr. A dehidratált, csak olajjal ápolt bőr továbbra is fakó és rugalmatlan marad. Ugyanígy, ha csak vizet adunk a bőrünknek, de nem gondoskodunk a tápláló értékes olajok bőrbe juttatásáról, a folyadék újra könnyen távozik belőle, és az arcbőr továbbra is érdes marad. Tehát mind száraz, mind dehidratált bőr esetén a legjobb választás egy olyan arckrém, amely egyszerre tartalmaz hidratáló összetevőket, amelyek vizet juttatnak a bőr mélyebb rétegeibe, miközben olajtartalmával gyengéden lezárja a víz útját a bőrből kifelé, megakadályozva a kiszáradást. A NAAVA Argan Beauty arcápoló termékei kifejezetten a Holt-tenger bőrszépítő elemeire és argánolaj intenzív bőrfiatalító hatására építenek. Rendszeres használatukkal bőre újra bársonyosan puhává, gazdagon táplálttá, és fiatalosan feszessé válik.

Évezredes hagyományok ötvözése

A NAAVA Argan Beauty termékcsaládnál a Holt-tenger vizének és Marokkó aranyának ötvözésével egyszerre két, ezeréves hagyományokkal bíró szépségápolási kultúra ölt testet: a Holt-tenger bőrszépítő kincseit az intenzív ránctalanító és bőrfiatalító hatású argánolaj egészíti ki. Az Argan Beauty termékek között létezik bőrmegújító és ránctalanító hatású nappali és éjszakai arckrém, továbbá revitalizáló szemkörnyékápoló, valamint hidratáló testápoló, élénkítő tusfürdő és gazdagon tápláló hajsampon is.

A NAAVA termékek kizárólag patikákban kaphatók. Ha esetleg valamelyik nincs készleten, patikusa örömmel megrendeli Önnek. Ha a NAAVA kínálatáról többet szeretne megtudni, látogasson el a NAAVA.hu webcímre, vagy kövesse a Holt-tengeri Szépségkalauz blogot a NAAVA.blog.hu oldalon!

forrás: Patika Magazin