Információk, érdekességek

Nyáron is van élet a munkaerő piacon

2018. augusztus 03.

Közkeletű tévedés, hogy nyáron nem érdemes állást keresni. Az igaz, hogy a vezetők, fejvadászok elmennek szabadságra, de ugyanúgy mint te, nem nagyon engedhetnek meg 2 hétnél többet. Ami azt jelenti, hogy a vállalatoknál nem áll meg az élet. Majdnem annyi álláshirdetés van ilyenkor, mint az év többi szakaszában.  

Viszont sokkal kevesebb jelentkező.
Saját tapasztalatom, hogy most, amikor eladókat keresek, sokkal kevesebb jelöltet találtam, mint két hónappal ezelőtt.
Ne hagyd ki a lehetőséget, hogy te kerülj előnybe! Ilyenkor vegyél egy nagy levegőt és újult erővel, intenzíven keress állást!
Ebben a hónapban már három kliensem találta meg nagyon gyorsan az álom állást és többen járnak interjúkra.

Nyáron is igaz, hogy nem mindegy,  hova és hogyan jelentkezel.

Két feladat vár rád első körben.
 
A legfontosabb, hogy készíts megalapozott terveket. Ennek első lépése, hogy kiderítsd magadról, mik az erősségeid, miben vagy a legjobb. A magyar kultúrában sajnos nem divat saját magunk dicsérete. Inkább azt vesszük észre mik a hibáink, hiányosságaink.
 
Ismerd meg önmagad. Vedd számba mik az erősségeid. Miben értél el sikereket. Mi az, amiért megdicsértek. De még fontosabb, hogy milyen feladatok, állások voltak, ahol jól és eredményesnek érezted magad.

Ne add lejjebb az igényeidet! Merj álmodni. Milyen álomkarriert képzelsz el? 
Ha alaposan összeszedted a sikereidet, eredményeidet, akkor alakítsd át az önéletrajzodat, hogy ezek az erősségek tünjenek fel benne.

Fogalmazd meg céljaidat! Találd ki, milyen állást szeretnél!

Sajnos sokan mindenhova, különösebb terv nélkül dobálják a jelentkezésüket. De ha mindent akarsz, semmit sem kapsz. Ha bármilyen állásra jelentkezel, akkor kevésbé leszel sikeres. Ezért ne akarj minden nap beadni egy pályázatot. Csak olyan hirdetésre add be a jelentkezésedet, ami vonzó számodra, és úgy érzed, jól is tudnál teljesíteni benne.

Ilyenkor nyáron több időnk lehet a felkészülésre. Tudom, néha nehéz a melegben dolgozni, de akár a strandon is jegyzetelhesz, és este dolgozhatsz azon, hogy elérd a célodat.

Egyedül nehéz a saját értékeinket, eredményeinket felfedezni. Az is előfordulhat, hogy homályos a cél. Közösen könnyebben megtalálhatjuk az erősségeidet. Megoszthatod kérdéseidet, nehézségeidet. Gyere el hozzám, együtt megnézzük, mi az, amiben te vagy a legjobb, és melyik az az állás, amit téged keres.

Ha sikeres nyarat akarsz, keress fel, és ígérem, közelebb kerülsz az álomkarrieredhez.

forrás: Harmonet