Információk, érdekességek

Nyaralás pelenkással – nem ördöngösség!

2018. augusztus 06.

Sokan aggódnak amiatt, hogy a nyaralás során olyan váratlan problémák adódhatnak a kisbaba körül, amelyeket otthon, védett körülmények között ki lehetne küszöbölni. Azonban az aggodalom felesleges, amennyiben okosan és körültekintően készülünk fel a nyaralásra, szem előtt tartva a kisbaba különleges szükségleteit, illetve a család megváltozott igényeit is. 

pelenkás_strand_nyaralásA fél lakást persze nem cipelhetjük magunkkal, ám ha otthon felejtünk valami fontos dolgot, valóban könnyen káoszba fulladhat a vágyott utazás. Összegyűjtöttünk pár praktikus tanácsot, amelyek segítségével biztonsággal készülhetünk az első közös vakációra. 

Mit viszünk az útra, kapitány uram?

Az egyik legfontosabb egy megfelelően összeállított gyógyszeres doboz. Mindenképp legyen benne láz- és fájdalomcsillapító, hasmenés elleni szer, lázmérő, orrcsepp, kézi orrszívó, ragtapasz, és persze fertőtlenítőt tartalmazó kézmosó. Természetesen a rendszeresen szedett gyógyszerekről se feledkezzünk meg, illetve azokról az étrend-kiegészítőkről, amelyeket rendszeresen szedünk.

Nyűglődés helyett egy kis szórakoztatás

Ne felejtsük otthon a  gyermek kedvenc rágókáját, játékát, plüssállatát, mesekönyvét. Ezek leginkább hosszabb távra tervezett utazások alkalmával jönnek jól, amikor a nyűgösködő csöppség figyelmét már nem tudjuk mással lekötni. Autós kiruccanáshoz jól jöhet egy nyugtató  ‘babamuzsika’ is – érdemes előre letölteni valamelyik oldalról, vagy boltban megvásárolni a zenei válogatást.

Becsapós lehet az időjárás

Érdemes a klasszikus nyári darabok mellett kicsit vastagabb, melegebb ruhákat is bepakolni. Mert hiába olvastuk az időjárás-előrejelzésben, hogy a nyaralás alatt végig napsütés és kánikula várható, ez bizony egyik pillanatról a másikra könnyen megváltozhat!

Védelem a káros UV-sugárzás ellen

A kisgyermekek bőre fokozottan érzékeny, így naptej, napvédő sátor vagy napernyő mindenképp kerüljön a bőröndünkbe. ne felejtsük otthon a kisbaba napvédő kendőjét, kalapkáját, amivel a hőgutától, illetve a káros napsugaraktól óvhatjuk meg kisbabánkat.

Strandolás praktikusan

A kisbabás családok nyaralásának elengedhetetlen kellékei –  a pelenka és a popsiápoló – mellett a jó minőségű nedves popsitörlő  is jó szolgálatot tehet az utazás során, mert nemcsak tisztítja, ápolja is a kisbaba érzékeny bőrét. Olyat terméket válasszunk, amely biztosan alkalmas az érzékeny babapopsi ápolására, ugyanakkor kis helyen is elfér –  így a törlőt bármikor előkaphatjuk a táskából, akár kéztörlés céljából is.

Megfelelő élelmiszer- és folyadékmennyiség

Az elegendő mennyiségben bekészített bébiételek mellett mindig legyen nálunk ivóvíz, lehetőleg több, kisebb adagra elosztva, így a cumisüveget mindig friss vízzel tölthetjük fel. A 3 deciliteres kiszerelésű ásványvizek azért is jó szolgálatot tehetnek, mert a már idősebb kisgyerekek könnyen tudnak inni a kisebb palackokból. Nekik a változatosság fenntartására a piknikkosárba bekészíthetünk szívószállal ellátott, kétdecis kiszerelésű gyümölcslevet is. Úti gyümölcsnek pedig a banánt ajánljuk a kis dobozba bekészített gyümölcsdarabkák helyett:  a banán a legpraktikusabban fogyasztható déligyümölcs, főképp, ha abból a boltban még inkább zöldebb, kevésbé érett darabokat válogatunk.

forrás: Bébik.hu