Információk, érdekességek

Mutasd a körmöd és megmondom ki vagy!

2017. szeptember 04.

Ez a kis tájékoztatás nem csak magunkról ad hasznos információkat, hanem a férfiaknak is, hogy eligazodjanak a nők világában. Csak ránézel a kezére a hölgynek és tudni fogod kivel is állsz szemben.  

 

A köröm hangsúlyozása azt jelenti, hogy megmutatom Ki vagyok. Az hogy mennyire és hogyan adunk ennek jelentőséget, az finom vonalak mentén mozog és függ a köröm méretétől, formájától, a színektől és nem utolsó sorban a körömre festett mintától és attól, hogy műkörömről vagy saját valódi ékszerről van-e szó. Az ápolt intelligens és finom hölgyek kezén általában saját köröm van. Szép, lágy, lekerekített formára igazítva és harmonikus egységet alkot az ujjakkal és a kezekkel. Ha esetleg nincs szép formájú és erős saját köröm a birtokukban az ilyen hölgyeknek, akkor nagyritkán előfordulhat, hogy műkörmöshöz fordulnak. Azonban biztos, hogy ők csak olyan formát és mintát készíttetnek, ami hasonló a természetes megjelenéshez és csak nagyon beavatott számára tűnik fel, hogy nem igazi körömről van szó.

A műköröm  
A műköröm nagyon divatossá vált, azonban csak óvatosan vele! Amint egy kicsit megsérül, azonnal ki kell javíttatni, mert ha nem korrigáljuk az apró hibákat, repedéseket, akkor sajnos a gombák nagyon hamar elszaporodhatnak a köröm alatt. Ha leesik, és egyik körmünkön van miközben a másikon már nincs, az nagyon csúnya és az ápolatlanság, igénytelenség látszatát kelti. Na, de nézzük, miért viselünk műkörmöt és mi jellemző különböző körmök viselőire?

A műkörmös hölgyek jellemezői általában 
Az előbb már említettem azon finom és intelligens hölgyeket, akik azért rendelkeznek műkörömmel, mert sajátjuk nagyon gyenge vagy formája nem megfelelő és finom vonalú, a kezükhöz illő formát választanak. Vannak azonban, olyan hölgyek, akik azért viselnek műkörmöt, hogy ezzel valamit kifejezzenek a szimbólumok szintjén. Például, férjüknek (ha van) akkor ez egy üzenet arra, hogy – Figyelj! Én is vagyok ám valaki! Nő vagyok! Ha te, nem veszel észre, majd észrevesz más. Nem bánthatsz többé, megvédem magam! - Ezek a nők elégedetlenek jelenlegi helyzetükkel, önmagukkal. Megpróbálnak kitörni a mindennapokból. Érzelmileg agresszióra hajlamosak és általában, másokat okolnak saját problémáik miatt, továbbá nem riadnak vissza mások piszkálásától, bántásától sem. Sajnos ez leginkább azért van, mert nincs elég erejük ahhoz, hogy helyzetüket elfogadják és nekiálljanak olyan megoldást keresni, amiben boldogok lehetnek. Még nem ismerik az élet értelmét és talán nem is keresik azt. Többnyire az acsarkodások és érzelmi zűrzavar, az ösztönök szintjén mozognak.

Méret 
A köröm mérete utal az önvédelem, az agresszív hajlamok és szenvedélyek meglétének nagyságára.

Hosszú és hegyes 
Félelmet kelt másokban. Célja, hogy környezete észrevegye, ő meg tudja védeni magát. Nem hagyja, hogy mások irányítsák, és megalkuvást nem tűrően „kikaparja” a maga igazát. Nem riad vissza attól sem, ha harcolni kell valamiért és hajlamos nem fair módon intézni csatáit. Nem érdekli igazán, hogy másokban milyen sérüléseket okozhat viselkedésével. Meg legyen, amit ő elképzel és a saját igazát hajtja. Ezért csak óvatosan a hosszú és hegyes körmökkel! A gyerekek például nem szívesen mennek oda ahhoz, akinek ilyen fenyegető eszköz van a kezén. Az ilyen ember nem fél használni „gyilkos szerszámait”.

Ha hosszú és tompa vagy négyszögletes a vége 
Hosszúsága miatt ez is félelemkeltő azonban burkolt formában kissé letompítva jelenik meg. Valószínű, hogy életét mélységeiben is szeretné átalakítani. Kapcsolataiban szeretne megkapaszkodni és vélt igazát bebiztosítani. Fontos, hogy higgyenek neki mások, de az előzőekben leírtak szerint ő sem fél harcolni vélt vagy valós igazáért. Ugyan nem annyira hirtelen és élesen harcol, mint a hegyes körmű változattal rendelkező hölgyek, de finoman és kellemes hangon is tud bántó vagy félelmet keltő lenni. Ő már kicsit óvatosabban használja félelmetes eszközeit, már lehet, felmerül benn a gondolat, hogy nem biztos, hogy jó, ha másoknak sérülést okoz, de megteszi, ha arról van szó, gondolkodás nélkül.

Ha csak kicsit hosszabb az ujjvégződésnél és kerek formájú 
Mivel hossza túlnyúlik az ujjvégen ebben is van önmagát megvédő erő, de már korántsem olyan szinten, mint azt az előzőekben olvashattuk. Nála kifinomult eszközökkel találkozhatunk. Már nem bánt meg azonnal bárkit. Ha meg kell védenie önmagát arra törekszik, hogy úgy tegye, hogy ezzel ne bántson meg mást. Nem törekszik arra, hogy másoknak sérüléseket okozzon, de feltünteti magának a jegyeit annak, hogy ha bántják meg tudja védeni magát.

forrás: Harmonet