Információk, érdekességek

Miért nem tűnik már el a narancsbőr?

2016. július 26.

Ezekben a hónapokban minden női magazinban több oldalnyi tuti tippet találsz arról, hogyan tüntesd el a narancsbőrt, és a nyomtatott újságok késésben is vannak, hiszen az interneten már májustól meredeken emelkedik azoknak a száma, akik rákeresnek a narancsbőrre. Kilátástalan küzdelem, vagy van esélyed nyerni? Elmondjuk, mit kell tenned, hogy végleg elfelejthesd a narancsbőrt.

Majdnem mindenkinek van.

Ma, Magyarországon 10 nőből 9,5-nek (írhattuk volna azt is hogy a nők 95%-nak) van narancsbőre, függetlenül attól, hogy sovány, vagy ducibb, fiatal, vagy idős. Ami ekkora probléma, arra sokan próbálnak ilyen-olyan megoldást kínálni: ezért a világon több millió cég él abból, hogy a tökéletes narancsbőr elleni krémet, eszközt, terápiát árulja: természetesen azt ígérve, hogy a narancsbőr eltűnik, gyorsan, és örökre. Ha azonban ez így lenne, akkor nem lenne ilyen magas a narancsbőrrel küzdők aránya. Mi a probléma? 

 

Cellulitisz: súlyos betegségnek hitték

Ha most 1800-1900-as években lennénk, akkor a legtöbb felcser, és orvos, azt mondaná, hogy betegek vagyunk, mert cellulitiszünk van: azaz bőrkötőszöveti gyulladásunk. Ezért ilyen a combunk, popsink. Régen úgy vélték, hogy a narancsbőr betegség. Erre utal a cellulitisz szó is, ami a latin cellule (sejtek) és az itisz (szintén latin, és gyulladást jelent) szavakból áll össze. Jegyezzük meg, és használjuk helyesen: a cellulitisz nem celluliltisz, hanem cellulit, és nem betegség, állapot. Azt is kevesen tudják, hogy cellulitjuk nem csak a nőknek van, előfordul férfiaknál is. Ma már tudjuk, hogy a cellulit (narancsbőr) oka a vér, és nyirokkeringés funkcionális zavara: pontosabban az a gond, hogy a hajszálerek falán több folyadék jut ki a sejtek közé mint kellene, és ödémákat okoz. Ez a cellulit. 

A narancsbőr oka, stádiumai

A narancsbőr kialakulása egy folyamat. Vagy örökölted, vagy nem, ez, akkor, ha van, tulajdonképpen mindegy. A kialakulásának rengeteg oka lehet: a helytelen táplálkozás, a mozgásszegény életmód, a sok bevitt káros anyag, a stressz, az alkohol, a kevés víz, a dehidratált bőr, a vitaminszegény táplálkozás. 

A narancsbőr kialakulásának 4 stádiuma (fázisa) van. A nulladik lépéskor azt is mondhatjuk, hogy nincs narancsbőröd, ilyenkor a bőröd sima, állva, és fekve sem látszik semmiféle bőrelváltozás. Az első stádiumban, fázisban a bőröd még simának tűnik, de összenyomva már látszik a narancsbőr, a második stádiumban már fekve is látszik a narancsbőr (állva, még nem) a legutolsó fázisban pedig már mindenhogy jól látszik. 

De, ha pontosan tudjuk, hogy mi a narancsbőr oka (amiatt pontosan tudjuk, mit kell ellene tenni) akkor miért nem tudjuk eltűntetni, könnyedén? Hiszen ha mozgunk, ha kevésbé stresszelünk, csökkentjük a bevitt káros anyagokat, akkor – elvileg – minden olyan faktort megszüntettünk, ami miatt van. El kellene tűnnie. De nem tűnik el. Miért nem? 

Mindent megtettél, de nem tűnt el

Képzeld el azt az ideális esetet, hogy naponta sportolsz (akár egy személyi edző segítségével), megfelelő mennyiségű vizet iszol, a munkád nem stresszes, nem eszel pacalt, zsíros kenyérrel, és nem is vagy hízékony, a bőröd pedig szinte mindenhol tökéletes. Nem cigizel, alkoholt a boltban sem ismered fel, legalább háromféle krémmel kenegeted magad: mégis van narancsbőröd. De miért? Mi az, amit nem tettél meg? Mit tehetnél még? 

Méregteleníts!
Sokan vannak, akik éppen arra nem figyelnek ami a legfontosabb: a belső méregtelenítésre, hiszen a narancsbőröd nem a testeden kívül, hanem belül keletkezik. Ahhoz, hogy tényleg eltűnjön, méregtelenítened kell. Ahhoz képest, hogy mennyi mindent megtettél már (krémek, sport, stresszmentes élet) az, ha tartasz egy léböjtkúrát (amikor napi 3-4 liter folyadékot iszol, például nyírfalevél teát, vagy rengeteg ásványvizet) vagy hetente egy napon keresztül böjtölsz, semmiség. A hatása viszont csodálatos. Tudjuk, hogy kényes téma, de ahhoz, hogy a méreganyagok, salakanyagok eltávozzanak a szervezetedből, az emésztésednek is csúcsformába kell kerülnie. A megfelelő étkezés beállítása nagyon fontos és egy cikkbe nem lehet egy szakmát bele sűríteni. Ha szeretnél változtatni, mert elégedetlen vagy keress minket bátran, mert abban hiszünk, hogy nincsen mindenki számára érvényes csodaszer, mert különbözőek vagyunk. Rengeteg keleti gyógynövény bír méregtelenítő hatással. A TE kúrádat Rád kell szabnunk! Ha úgy gondolod, hogy felgyorsítanád, vagy hatékonyabbá tennéd, a méregtelenítésedet akkor kattints, segítünk, és sokkal hamarabb fog eltűnni a narancsbőröd.

Segítünk a méregtelenítésben >>>

forrás: Harmonet